Marieke Koster

Mezzosopraan Marieke Koster

Marieke Koster

De Nederlandse mezzosopraan Marieke Koster studeerde zang Uitvoerend Musicus en Opera aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en aan de Royal Scottish Academy of Music in Glasgow.

Op haar opera repertoire staan titel rollen als Semiramis van C. Destouche, Iphigenie en Tauride van Gluck en Phaedra van Britten. Zij zong de rollen van Agnese in Bellini’s Beatrice di Tenda, Adalgisa in Bellini’s Norma, de Joffer in de Granida van P.C Hooft( La Sfera Armoniosa o.l.v. Mike Fentross), De Buurvrouw in Mavra (Stravinsky, Opera Zuid) en La Mere d’Iseut in Frank Martin’s Le vin herbe met het Onafhankelijk Toneel en Domestica o.l.v. Wim Steinman.

Door haar ervaring met moderne muziek is zij geliefd als vertolkster van hedendaags muziektheater. Zij zong in de Musik Monat Basel het Voynich Manuskript van Kyburz (Ensemble Contre Champs o.l.v. Pierre-Andre Valade,). Met het Asko ensemble zong zij o.a. Berio’s Laborintus II ( Zaterdag Matinee, o.l.v. Emilio Pomarico) en Mediterraneo van Romiteli (o.l.v. Stefan Asbury CD 2010). In 2005 nam zij met het franse Quartor Manfred Schönberg’s 2de strijkkwartet op voor ZigZag Territoires Paris.

Als oratorium zangeres zong zij Bach’s kantates en passies en Mozart’s Requiem en Krönungs Messe. Daarnaast zong zij de Petite Messe Solennelle van Rossini en het Stabat Mater van Pergolesi. In het romantische repertioire o.a. het Requiem van Verdi zowel als het modernere werk Les Beatitudes van Ceasar Franck en Karg Ehlert’s Passions Canzone.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.