Marie Anne Jacobs

Alt Marie Anne Jacobs

Marie Anne Jacobs

De alt Marie Anne Jacobs beschikt over een bijzondere stem.

Met haar warme, specifieke timbre onderscheidt zij zich van een mezzosopraan.

Dit type stem komt weinig voor en verrast mensen keer op keer.

Zo ook Paul Esswood, de beroemde Engels countertenor. In de masterclasses die

Marie Anne bij hem volgde in Frankrijk en Florence, was hij onder de indruk van haar stem. Hij inviteerde haar voor concerten in Engeland en Polen. In Bydgoszcz in Polen, brachten zij een programma met aria’s en duetten uit Händel’s grote oratoria.

De stem van Marie Anne past de Oude Muziek zeer goed en daar is zij dan ook met grote regelmaat in te horen. Marie Anne Jacobs is een veel gevraagd solist voor de bekende, grote oratorium werken in binnen- en buitenland.

Daarnaast wordt zij regelmatig benaderd voor solowerken voor alt en orkest/ ensemble.

Zij beperkt zich hier echter geenszins toe. Werken uit andere stijlperioden staan geregeld op haar lessenaar, zoals bv. Petit Messe Solennelle van Rossini, de Alt-Rhapsodie van Brahms en Rejoice in the Lamb van Britten. Ook opera-aria’s van Donizetti, Rossini en Verdi schuwt Marie Anne niet.

Het Lied heeft ook een speciaal plekje bij Marie Anne. Met harpiste Anke Anderson heeft Marie Anne een mini-CD opgenomen met de Revius Liederen van Jurriaan Andriessen.

Met Anke geeft Marie Anne recitals met werken van diverse componisten.

Met pianist Frans van Tuyl en violist Pieter Das is Marie Anne Jacobs te gast geweest in het live-radio 4 programma “Spiegelzaal” van de AVRO.

Marie Anne heeft masterclasses gevolgd bij onder andere bij Johannette Zomer, Nico van der Meel, Jard van Nes, Udo Reinemann, Margreet Honig en Olaf Bär en Evelyn Tubb.

Naast solistisch werk zingt Marie Anne in het ensemble PA’dam olv Maria van Nieukerken. Tevens treedt zij op met project ensembles.

Marie Anne is afgestudeerd aan de Schumann Akademie bij de Nederlandse sopraan Ank Reinders.

Om zich te kunnen blijven ontwikkelen wordt Marie Anne nu begeleid door vocal coach Marjan Kuiper, hoofdvakdocent zang aan Artez in Zwolle.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.