Margot Oitzinger

Alt Margot Oitzinger

Margot Oitzinger

Margot Oitzinger werd geboren in Graz (Oostenrijk) en studeerde zang aan de universiteit van haar geboortestad. Al vroeg wist ze dat ze zich in de oude muziek wilde specialiseren en daarom bezocht ze masterclasses bij onder andere Emma Kirkby, Peter Kooij en Jill Feldman.

Margot Oitzinger werkt nu voornamelijk als concert- en operazangeres in de muziek van de renaissance tot de vroege klassieke periode. Polyphonie en vroeg barok ensemble zingen (“Les solistes de Collegium Vocale Gent” o.l.v. Philippe Herreweghe, “Abendmusiken in der Predigerkirche” onder Jörg-Andreas Bötticher, “sette voci” onder Peter Kooij etc) zijn voor haar even belangrijk als het zingen van de soli in het grote barokrepertoire.

Tot nu toe was Margot Oitzinger te beluisteren in concertplaatsen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Wiener Musiverein, Palau de la musica Barcelona, Suntory hall Tokyo, Arsenal Metz, Prinzregententheater München, Thomaskirche Leipzig, Eglise Saint-Roc Paris, Muziekcentrum Utrecht, Frauenkirche Dresden, Alte Oper Frankfurt, onder leiding van dirigenten als Philip Herreweghe, Jordi Savall, Masaaki Susuki, John Butt, Andrea Marcon, Michi Gaigg, Lorenze Ghielmi, Christoph Pregardien, Konrad Junghänel en Rudolf Lutz. Met Rudolf Lutz en de Bach-Stiftung St. Gallen, in Zwitserland, werkte ze mee aan de integrale opname van alle vocale werken van J.S.Bach, die op cd en dvd werden uitgebracht.

Verder zijn opnames van oratoria, cantates en opera’s uitgegeven bij labels zoals Harmonia Mundi, Phi, CPO, Challenge Records, en vele andere. Onlangs verscheen er een cd met Mendelssohn concert-aria’s o.l.v. Michi Gaigg.

Na een heel succesvolle tournee met de Nederlandse violiste Janine Jansen is nog een opname van Haydn’s “Sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuz” gepland en zal Margot meewerken aan een tournee Matthäus Passion met het Orkest van de Achttiende eeuw.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.