Maartje Rammeloo

Sopraan Maartje Rammeloo

Maartje Rammeloo

Sopraan Maartje Rammeloo sloot haar masteropleiding cum laude af met als specialisatie klassiek muziektheater. Tijdens haar conservatoriumstudie studeerde ze bij Hanneke Kaasschieter en Jard van Nes en volgde masterclasses bij onder anderen Montserrat Caballé, Raoul Gimenez, Elly Ameling, Petra Lang en, aan het Salzburger Mozarteum, bij Edith Wiens.
Door de jaren heen heeft Maartje veel successen geboekt tijdens (inter)nationale competities. In 2008 ontving ze de Staetshuys Fonds Prijs aan het Internationaal Vocalisten Concours te ’s-Hertogenbosch en in 2011 behaalde ze de Jo Bollenkampprijs (juryprijs) tijdens het Erna Spoorenberg concours. Daarna was ze nog prijswinnaar tijdens het bekende Hans Gabor Belvedère Competition en stond ze in de finale van het Montserrat Caballé Concours in Zaragoza en de Wilhelm Stenhammer Competitie in Zweden .
Maartje Rammeloo zingt operarollen als Pamina (Die Zauberflöte), Marzelline (Fidelio) en Musetta (La Bohème) bij internationale operahuizen zoals in het Aalto Theater in Essen, festival Aix-en-Provence en Götenborg Opera. In Nederland was Maartje onder andere te zien als Comtesse Adèle (Le comte Ory), Cunegonde (Candide) bij de Nederlandse Reisopera en Prêtresse (Iphigénie en Tauride) bij de Nationale Opera, waar ze werkte met regisseur Pierre Audi en dirigent Marc Minkowski met zijn Musiciens du Louvre. Hierna is ze in Amsterdam teruggevraagd als 1e . Blumenmädchen in Wagner’s Parsifal en als understudy voor de titelrol in Donizetti’s Lucia di Lammermoor.
Naast deze opera engagementen is Maartje op het concertpodium veelgevraagd soliste in grote oratoria, missen en cantates als Messiah (Händel), Matthäus Passion (Bach), Davidde Penitente (Mozart) en Ein Deutsches Requiem (Brahms). Hierbij werkte ze met dirigenten als Markus Stenz, Skip Sempé, Jac van Steen, Tomáš Netopil, Anthony Hermus en James Gaffigan.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.