Maartje de Lint

Mezzosopraan Maartje de Lint

Maartje de Lint

Maartje stond van kinds af aan op toneel en startte op 17-jarige leeftijd haar opleiding op het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer.
Na haar afstuderen was zij verbonden aan de Operastudio te Amsterdam en studeerde in Parijs bij bariton David Pittman-Jennings. In Massachusetts USA Tanglewood Music Center volgde zij internationale masterclasses met o.a. Seiji Osawa en Reijnbert de Leeuw.
Zij vertolkte in binnen- en buitenland verschillende operarollen zoals Orfeo, Arsamene, Dorabella en Flora in La Traviata en Orlowski in Die Fledermaus. Zij zong de rol van Elise in de wereldpremière François Guyon van componist Kees Olthuis.
Zij is veelgevraagd solist voor oratorium-concerten zoals Matthäus Passion, Weihnachts Oratorium, Petite Messe Solonelle van Rossini, Stabat Mater van Haydn, Messiah van Händel en vele andere.
Maartje heeft een voorliefde voor liederen in het lichtere repertoire zoals Kurt Weill, Stephen Sondheim, Cole Porter en American Songbook liederen.
Zij maakte een CD van de liederen-cyclus December Songs van Maury Yeston.
Naast zangeres is Maartje gediplomeerd trainer en oprichtster van Stichting Orfeus Curat. De stichting heeft tot doel de levenskwaliteit voor mensen met dementie te vergroten. Dat doet zij via de door haar ontwikkelde BASE -Brain Awakening Singing Education- methode. Met deze methode geeft Maartje meezing concerten aan mensen met dementie en hun verzorgers en verzorgd trainingen en presentaties over de vitaliserende kracht van zingen op het brein.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.