Leandro Marziotte

Countertenoren Leandro Marziotte

Leandro Marziotte

Leandro Marziotte is winnaar van het Internationale Händelconcours 2014 te Göttingen, Duitsland, als countertenor, solist, samen met het Radio Antiqua ensemble! Zowel de jury- als de publieksprijs!

De countertenor Leandro Marziotte begon zijn studie zang en dirigeren aan de Escuela Universitaria de Musica te Montevideo. Hij heeft, cum laude, een Mastertitel in Barokzang behaald aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij is leerling geweest van Michael Chance, Peter Kooij, Jill Feldmann en Rita Dams. Ook is hij afgestudeerd in Barokzang en heeft hij, summa cum laude, een diploma Lyrische zang behaald aan het Conservatorium te Strassbourg, waar hij samenwerkte met Martin Gester en Michele Ledroit. Hij was finalist bij het Eerste Internationale Concours voor countertenors te Lugano, Zwitserland, in 2011.

Samen met de harpiste Paula Haas, richtte hij het duo “Ave Lyra” op. Bij verschillende gelegenheden trad hij op, samen mrt de gitarist Philippe Mouratoglou. In 2013 richtte hij Cantus Luscinia op, een ensemble voor oude muziek, met Emmanuel Resche (barokviool), Mathilde Viale (viola da gamba) en Mariano Boglioli (klavecimbel).

Hij is ook geïnteresseerd in hedendaagse muziek. Bij Françoise Kubler, docente aan het Conservatorium te Strassbourg, heeft hij een diploma in de specialisatie hedendaagse muziek behaald. Tevens verzorgde hij, over de hele wereld, premieres van werken van verschillende componisten : Chris Fictoor (Nederland), Eric Maestri (Italië), Eduardo Gilardoni (Uruguay), Ivan Solano (Spanje), Dominique Delahoche (Frankrijk) en Michail Paraskakis (Griekenland).Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.