Klaartje van Veldhoven

Sopraan Klaartje van Veldhoven

Klaartje van Veldhoven

Klaartje wordt geprezen vanwege haar heldere stemgeluid, haar avontuurlijkheid en integere interpretaties. Zij was al vanaf jonge leeftijd te horen op de concertpodia in binnen- en buitenland. Klaartje studeerde in Zwitserland en Nederland aan de Schola Cantorum te Basel en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar zij direct na haar cum laude afstuderen werd gevraagd om te komen lesgeven als docente zang. Momenteel wordt zij gecoached door Paul Triepels.

In 2016/2017 is zij gevraagd als Artist in Residence in de Stadsgehoorzaal in Leiden met 3 programma’s, zoals een cd presentatie van haar nieuwe cd met improviserende musici, een Kerstpassie voor gezinnen waar ze zelf teksten voor gaat schrijven een concert/lezing samen met Liza Ferschtman. Ook werkt ze regelmatig samen met musici als Rembrandt Frerichs, Erik Bosgraaf, Mike Fentross, Cecilia Bernardini en Antointette Lohmann.

In 2006 werd zij gevraagd voor een tournee door Europa met het European Union Baroque Orchestra o.l.v. Christina Pluhar. Ze zong als soliste bij het Residentie Orkest, de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v Johannes Leertouwer, Ton Koopman, Sigiswald Kuijken en the Spirit of Gambo. Klaartje houdt ook van muziektheater en deed daarom ook producties met theatergezelschap Stella Den Haag, Barokopera Amsterdam, het Vocaallab en muziektheater Hollands Diep.

Klaartje heeft meegewerkt aan verschillende CD-producties, om er een paar te noemen: de Hohe Messe van J.S. Bach met de Nederlandse Bachvereniging, King Arthur van H. Purcell met Barokopera Amsterdam, La Resurrezione en Aminta en Fillide van Händel, beide met Contrasto Armonico. In 2010 heeft zij een cd opgenomen met het Stabat Mater van Pergolesi, in de Nederlandse vertaling van Willem Wilmink, met de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Deze cd kreeg een 10 in de Luister. Haar debuut-cd: ‘Komm in mein Herzenshaus’ met aria’s voor sopraan van J.S. Bach voor barokensemble en accordeon kwam in 2013 uit. Dit album werd zeer goed ontvangen door de Nederlandse pers. In september 2014 kwam haar 2e cd uit bij Harmonia Mundi; ‘Songs of Clarity’, met repertoire van Purcell en Byrd met het Amstel Saxofoonkwartet.

Ze houdt van de uitdaging van klein bezette projecten. Zo neemt ze deel aan projecten van de Nederlandse Bachvereniging als ripieno zanger, is ze te gast bij het Norsk Solistkoret, o.l.v. Grete Pedersen en zong ze de de Mattheus Passion bij de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer, met een totaal van 10 zangers, die zowel de aria’s als de ensemble partijen voor hun rekening namen. Deze uitvoering kreeg recentelijk 5 sterren in een recensie van de NRC.

Verder is zij de samensteller van de Bach lijst bij de website www.24classics.nlOf gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.