Kieran White

Tenor Kieran White

Kieran White

De Britse tenor Kieran White geniet veel succes in het Verenigd Koninkrijk en vestigt daarnaast naam als veelgevraagde artiest op het vasteland van Europa. Hij heeft recent samengewerkt met veel toonaangevende ensembles in het Verenigd Koninkrijk en Europa, waaronder Amsterdam Baroque (Nederland) en het Edvard Grieg Kor (Noorwegen). Hij treedt ook regelmatig op met het Monteverdi Choir onder leiding van Sir John Eliot Gardiner en met Denmark’s Copenhagen Soloists. Hij houdt zich vooral bezig met het repertoire van de 16e, 17e en 18e eeuw.

Op het gebied van opera heeft hij samengewerkt met Damon ACIS & GALATEA voor Dorset Opera, CASTOR & POLLUX met Warsaw Chamber Opera, Oronte ALCINA voor het Arcola Theatre (Londen) en de Théâtre Basse Passière, Normandië, Arnalta L’INCORONAZIONE DI POPPEA in het Cockpit Theatre, de titelrol L’EGISTO voor de Hampstead Garden Opera, Hippolyte HIPPOLYTE ET ARICIE in het Arcola Theatre (Londen), Valère/ Tacmas LES INDES GALANTES en Acis ACIS AND GALATEA voor het Ensemble OrQuesta Baroque, Ruggiero in Caccini LA LIBERAZIONE DI RUGGIERO en Pastore in Gagliano’s LA DAFNE voor het Brighton Early Music Festival, en de Sailor DIDO AND AENEAS tijdens het Grange Festival.

Op recitalgebied heeft hij samen opgetreden met Elizabeth Kenny (luit, theorbe) en Zita Silva (harp) tijdens het Sherborne Music Festival. Daarnaast heeft hij veelvuldig opgetreden tijdens uitvoeringen van Bach’s Weihnachtsoratorium, Bach’s Matthäus en Johannes Passion en Bachcantates in verschillende landen, waarbij hij samenwerkte met gerenommeerde dirigenten als Ton Koopman, John Eliot Gardiner, Ed Gardner, Jonathan Offir, Paul Agnew, Stephan Mcleoud, Stephen Higgins, Iain Ledingham, Jeremy Carnall, Timothy Dean, Håkon Matti Skrede en Stephan Plewniak.

Kieran White is geboren in Dorset (Engeland) en begon zijn muziekstudie op zesjarige leeftijd als koorzanger in Sherborne Abbey. Op negenjarige leeftijd werd hij koorzanger bij het gerenommeerde Wells Cathedral Choir. Als jongenssopraan trad hij veelvuldig op met het koor als solist, waaronder optredens voor BBC Songs of Praise, vele radiouitzendingen, CD-opnames en film soundtracks. Kieran vervolgde zijn studie als tenor bij de Wells Cathedral School en kreeg les van Nigel Perrin. Hij zong in het Wells Cathedral School Chamber Choir en reisde daarbij door China en Hong Kong als koorzanger en solist. Hij studeerde met onderscheiding af aan de Royal Academy of Music. Terwijl hij nog studeerde vervulde hij een rol als solist in de Bach Cantata Series. Op dit moment studeert hij bij de bekende hoge tenor Jean Paul Fouchecourt. In 2021 werd Kieran tweede tijdens de Froville International Baroque Singing Competition.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.