Kaiyi Min

Sopraan Kaiyi Min

Kaiyi Min

De sopraan Kaiyi Min werd geboren in Kaohsiung Taiwan en studeerde aldaar aan de Tainen Theological College and Seminary, waar zij in 2004 haar bachelor of Arts in Kerkmuziek behaalde. In 2005 kwam ze naar Europa om Solozang te studeren bij Yvonne Schiffelers en Koordirectie bij Ludo Claessen aan het Conservatorium van Maastricht. Beide studies sloot zij succesvol af: een Masterdegree voor Solozang en een Bachelordegree voor Koordirectie.

Na haar studies nam ze deel aan verschillende zangconcoursen. Zij won de eerste prijs in de Arts-music Competition, de Student Music Competition en de Taiwanese Music Competition. In 2009 won zij in New York een Honorable Mention Award in de New Tang Dynasty Television Singing competition. Ook werd haar in 2009 de Publieksprijs toegekend door de Stichting Nederlandse Vocalisten Presentatie. 2014 is zij toegekend als classic music young star door National Theater and Concert Hall, Taipei, Taiwan.

Kaiyi Min maakte in 2007 haar debuut bij het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard in productie van Opera Zuid als Prima Conversa in Suor Angelica van Puccini.

Uitnodigingen volgden bij Barokensemble Ribattuta musica o.l.v. Dick Duijst, Het Gelders Orkest o.l.v. Joop Schets en de Koninklijke Marinierskapel o.l.v. Harmen Cnossen in een speciaal voor haar stem gecomponeerd werk voor sopraan en blaasorkest. Verder is zij sopraansoliste in oratoria, onder meer de Mattheüs Passion van Bach, Messiah van Händel, Die Schöpfung en Jahreszeiten van Haydn en Carmina Burana van Orff staan op haar repertoire.

 Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.