Julian Hartman

Bas Julian Hartman

Julian Hartman

De bas-bariton Julian Hartman studeerde zang bij Joy Workum, Sir Donald McIntyre, Aafje Heynis, David Wilson-Johnson en Peter Harrison. Hij zong bij o.a. de Nationale Reisopera, Opera Zuid, Onafhankelijk Toneel, de Vlaamse Opera, de Nederlandse Opera, Opernhaus Köln, Theater Freiburg, Stadttheater Luzern in o.a. Don Giovanni, die Zauberflöte, le Nozze di Figaro, l’Incoronazione di Poppea, l’Elisir d’amore, la Bohème, Madame Butterfly, Carmen, Faust, a Midsummernight’s dream, Billy Budd, Don Carlos, Parsifal, die Glückliche Hand en Guillaume Tell.

Hij trad op tijdens festivals als diverse Holland Festivals in het Concertgebouw Amsterdam, het Festival van Besancon, en in Castres, het Massachusetts Festival of the Arts met het Combattimento Consort o.l.v. Jan Willem de Vriend, het Gergiev Festival o.l.v. Valerie Gergiev, de Haydnfestspiele op Slot Esterházy o.l.v. Adam Fischer.
Julian Hartman trad regelmatig op voor radio en tv. o.a. in de Vara-Matinée, o.l.v. Valerie Gergiev, Frans Bruggen, Ton Koopman. Voorts werkte hij met dirigenten als o.a. Edo de Waart, Marcello Viotti, Olaf Henzold, Oliver Knussen, Gabriël Chmura, Silvio Varviso, Stephan Soltesz, Ed Spanjaard, Ingo Metzmacher, Lawrence Renes, Elgar Howarth, Bernd Kontarsky, David Parry en Richard Hickox.

Tevens is hij een veelgevraagd oratoriumzanger.

Julian Hartman maakte in de afgelopen jaren o.a. zijn debuut bij het Residentieorkest o.l.v. John Nelson, in de Christuspartij van Bach’s Matthäus Passion, alsook bij het Brabants Orkest o.l.v. Michael Tabachnick als Hérodes in een concertserie van l’Enfance du Christ van Berlioz. Zo ook in de 9de Symfonie van Beethoven met de Nordwestdeutsche Philharmonie in een serie concerten o.l.v. Shunji Aratani o.a. in het Concertgebouw Amsterdam. Hij maakte een concerttournee met het Requiem van Verdi door Nederland met het Ukrainian State Symphony Orchstera o.l.v. Martin Panteleev waarvan het laatste concert in het Concertgebouw Amsterdam. Vervolgens zong hij in een serie Requiem van Mozart die opende in Kiev (Ukraine) tijdens de jaarlijkse Tjernobyl-herdenking met het Ukrainian State Symphony Orchestra o.l.v. Jeroen Weierink en na diverse Nederlandse concertzalen eindigde in het Concertgebouw Amsterdam. Onlangs werd Guillaume Tell van Rossini bij DNO (Paolo Caragnani/Pierre Audi) door NTR op tv uitgezonden waarin Julian Hartman Chasseur zong. December 2013 zong hij een van de spelers in de Speler van Prokoviev bij DNO (Marc Albrecht/Andrea Breth)Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.