Jeroen de Vaal

Tenor Jeroen de Vaal

Jeroen de Vaal

Jeroen de Vaal studeerde aan het conservatorium te Utrecht bij Eugénie Ditewig.

Hij wordt op dit moment gecoacht door Margreet Honig en Valentin Jar.

Jeroen de Vaal werkte in verschillende operahuizen in binnen- en buitenland. Hij werkte met dirigenten als Marc Albrecht, Hartmut Haenchen, William Christie, Ivor Bolton en vele anderen. Ook werkte hij met verscheidene regisseurs zoals Pierre Audi, David Boesch en Klaus Guth.

Recent zong hij de rol van Don Curzio in Le Nozze di Figaro bij De Nationale Opera in een regie van David Boesch en onder leiding van Ivor Bolton, hetzelfde artistieke team waarmee hij in 2014 en 2015 bij de Bayerische Staatsoper in München werkte.

Jeroen is een veelgevraagd concertzanger en is dan ook regelmatig te horen in J.S. Bach’s Passionen, de Hohe Messe en het Weihnachts-oratorium. Ook staan oratorium-werken van Haydn, Mozart, Gounod, Rossini, Puccini en vele anderen op zijn repertoirelijst.

Op het gebied van kamermuziek is Jeroen regelmatig te gast bij Frommermann en samen met sopraan Tamar Niamut en pianiste Lineke Lever geeft Jeroen concerten met diverse lied en opera programma’s.

Toekomstige projecten: “Parsifal” (4e Knappe) in een regie van Pierre Audi olv Marc Albrecht en “Hondenhartje (Slau), een jeugdopera geregisseerd door Marcel Sijm. Beide producties zullen te zien zijn in Nationale Opera en Ballet te Amsterdam.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.