JanWillem Schaafsma

Tenor JanWillem Schaafsma

JanWillem Schaafsma

Jan-Willem Schaafsma studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Rita Dams, Barbara Pearson en Diane Forlano en haalde in 2004 zijn masterdiploma aan De Nieuwe Opera Academie. Daarna werd hij gecoacht door Marcel Ryans.

Hij vertolkte o.a. de rollen in het kader van De Nieuwe Opera Academie. Na zijn master zong hij o.a. Lysander in A Midsummer Night’s Dream (Britten) en Belmonte uit Die Entführung aus dem Serail (Mozart) en Dr. Cajus in Falstaff (Verdi) in het kader van het IVAI-festival in Tel Aviv
In 2006 trad hij op in de NPS_zaterdagmatinee Fanciulla del West (Puccini) o.l.v. Edo de Waart. Bij de Nationale Reisopera was hij te zien in La Barca (Bancheri) en speelde hij de titielrol in Candide (Bernstein)

Onder leiding van maestro Ed Spanjaard speelde Jan-Willem Fabrizio in Mirandolina (Marinu, Opera Trionfo) met het Nieuw Ensemble. Bij de Nederlandse Opera was hij te zien in Platée (Lully), Deidamia (Händel) en Die Meistersinger von Nürnberg (Wagner)

Jan- Willem vertolkte de aria’s in de eerste Matthäus Passion (Bach) die Reinbert de Leeuw dirigeerde, met het Limburgs SYmfonie Orkest. Zijn concertrepertoire bevat verder onder meer Messiah (Händel), Johannes Passion, Weihnachtsoratorium (Bach) Requiem en verscheidene missen van Mozart, alsmede Petite Messe Solennelle (Rossini) Stabat Mater (Dvorzak), St. Nicolas Cantata (Britten) en vele andere werken.

Jan-Willem werkte onder diirgenten als Ed SPanjaard, Edo de Waart, Ivor Bolton, Kenneth Montgomory, Jodé Esandi, Wouter Padberg en Reinbert de Leeuw.

Verder maakt hij ook deel uit van de succesvolle vocale groep Frommermann: vijf mannenstemmen, piano en gitaar met muziek van o.a. de Comedian Harmonists.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.