Janneke Vis

Alt Janneke Vis

Janneke Vis

Janneke is een alt met een uniek warm, maar helder geluid. Zij is hiermee als soliste te horen geweest in allerhande oratoriumwerk, zoals het Requiem van Mozart, Händels Messiah en het Stabat Mater van Pergolesi. Ook Bach-cantates zingt ze regelmatig en met veel plezier. In 2015 was ze soliste bij Kamerkoor Ad Parnassum voor de cd-opnames van het indrukwekkende De trein naar Sobibor van Matthieu Dijker.
Naast het zingen van solo’s geniet Janneke erg van het zingen in ensembleverband. Dat Janneke met haar muzikaliteit en ronde geluid goed past in een ensemble werd ook erkend door het Groot Omroepkoor. Ze werd hier direct na het afronden van haar opleiding aangenomen en is sindsdien veelgevraagd remplaçante. Met het Groot Omroepkoor staat ze regelmatig op het podium van het Concertgebouw te Amsterdam en Tivoli Vredenburg, en is ze te horen op Radio 4.
Sinds het voorjaar van 2017 maakt Janneke deel uit van EVA Vocaal Ensemble, een a capella ensemble bestaande uit 6 zangeressen. Zij zingt hier de laagste partij en is daarmee het stabiele fundament waarop de anderen kunnen bouwen.
Hoewel Janneke uit een muzikaal gezin komt, bloeide haar liefde voor klassieke zang pas op tijdens haar eerste studie (Psychologie) door het zingen bij verschillende koren. Ze nam privéles en besloot al snel om van Klassieke Zang haar tweede studie te maken. Die studie volgde ze in Groningen en Den Haag, waar ze afstudeerde bij Rita Dams. Na haar afstuderen volgde Janneke nog coachings en masterclasses bij onder andere Maurice Lammerts van Bueren en Sasja Hunnego.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.