Irene Hoogveld

Sopraan Irene Hoogveld

Irene Hoogveld

Sopraan Irene Hoogveld studeerde in 2019 cum laude af aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen als Guildhall Artist bij Sarah Pring. Ze kreeg haar Bachelor cum laude in 2017 van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten bij Claudia Patacca.
In 2021 zong Irene de Vreemde Prinses in Rusalka (Dvořák) met Opera Compact. Ook zong zij Santuzza in Cavalleria Rusticana (Mascagni) met Opera op ’t Hogeland. In 2020 werkte ze mee aan twee producties van Ritratto met De Nationale Opera. In 2021 creëerde Irene ook haar opera-initiatief EER(S)T DE DAME: een serie van drie monodrama’s rondom Nederlandse verhalen.
In 2019 zong Irene in Cunning Little Vixen – Janáček: Jay met het London Symphony Orchestra o.l.v. Sir Simon Rattle en Peter Sellars. In 2018 zong ze in de originele Nederlandse opera Thijl – van Gilse: Gilline/Dame van Dudzeele/Nele (cover) met het Utrechtsch Studenten Concert. Als geroutineerd oratoriumsolist zingt Irene onder andere muziek van Poulenc (Gloria), Mendelssohn (Elias, Hör mein Bitten en Psalm 42), Dvořák (Mis in D en Te Deum), Rossini (Petite Messe Solennelle), Gounod (Requiem).

Gedreven door een passie voor moderne, Nederlandse muziek zong Irene een groot aantal (wereld)premières. Zij zong werken van Tera de Marez Oyens (The Narrow Path), Bernard van Beurden (Via Dolorosa), Zacharias Falkenberg (Eine klein Komödie) en Joep Franssens (Bridge of Dawn pt. 2) met o.a. Het Orkest van het Oosten live op Radio 4. Irene was finaliste in de Susan Longfield Prize en Hurn Court Opera Prize, semi-finalist in the Mozart Singing Competition en Händel Competition.

Irene is ondersteund door de VandenEnde Foundation, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fundatie van Renswoude, ArtPitch038 en Fonds Podiumkunsten.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.