Ingrid Nugteren

Sopraan Ingrid Nugteren

Ingrid Nugteren

Ingrid Nugteren zong sopraansolo’s in het Gloria van Vivaldi, het Stabat Mater van Dvořák , Haydn en Pergolesi, A Wedding Anthem van Britten, Der 42. Psalm en Vom Himmel hoch van Mendelssohn, Te Deum van Arvo Pärt, de Missa Votiva van J.D. Zelenka, Die Schöpfung, Salve Regina en de Kleine Orgelmesse van Haydn, Magnificat van C.Ph.E.Bach, de Krönungsmesse van Mozart en de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Gloria en Sept répons de ténèbres van Poulenc, Hohe Messe, cantates, Magnificat en de Johannes Passion van Bach, Jetzt immer Schee van S.Gubaidulina, Händels Dixit Dominus en Messiah, Mariavespers van Monteverdi, Ein Deutsches Requiem van Brahms, en het requiem van Gilles, Fauré, Mozart en Schnittke.
Ze zingt ze in het Groot Omroepkoor, Nederlands Kamerkoor en de Zürcher Sing-Akademie.
In mei 2013 sloot Ingrid haar Master of Music af bij Jón Thorsteinsson en Charlotte Margiono aan het Utrechts conservatorium. In januari 2013 ontving zij zanglessen van Tom Krause, gesteund door het European Network of Opera Academies. Masterclasses volgde ze bij o.a. Peter Kooij en Robert Holl.
In april 2016 sloot ze haar opleiding af aan het Lichtenberger Institut, Duitsland bij o.a. Gisela Rohmert. Op dit moment zijn Jón Thorsteinsson en Tamir Chasson haar leermeesters.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.