Helena Bickel

Sopraan Helena Bickel

Helena Bickel

Helena Bickel studeerde solozang bij Torsten Meyer en Dorothea Wirtz aan de Musikhochschule Freiburg. Op dit moment wordt ze gecoacht door de internationaal gerenommeerde zangpedagoge Margreet Honig in Amsterdam.
Ze is een veelgevraagde soliste en heeft in de afgelopen jaren een breed concertrepertoire opgebouwd. Ze zong onder andere Der Tod Jesu (Graun), Weihnachtsoratorium en Passies van Bach, Messiah (Händel), het Requiem van Mozart, Elias (Mendelssohn) en de Petite Messe Solennelle (Rossini). Ze werkte met de dirigenten als Martin Schmeding, Hans-Michael Beuerle, Jörg Straube, Frank Markowitsch, Christian Drengk en Johannes Lang en in oktober 2017 zong ze in een kinderconcert met het Freiburger Barockorchester onder leiding van René Jacobs.
In december 2019 zal Helena in het Konzerthaus Freiburg soleren in The Messiah van Händel bij het Bachchor Freiburg onder leiding van Hannes Reich.
Helena heeft ook een grote passie voor het liedrepertoire en hedendaagse muziek. Zo zong ze de wereldpremière van de liedcyclus “Weltfrieden und so” van Clemens K. Thomas en was ze finalist in het Paula-Salomon-Lindberg Concours “Das Lied” in Berlijn als ook in de George Enescu International Competition of Vocal Art in Parijs.
Ze heeft haar medewerking verleend aan verschillende operaproducties van de Young Opera Company Freiburg en het Institut für Musiktheater Freiburg. Hier was ze te horen als “Mrs. Jaffet” in de opera “Noye’s Fludde” van Benjamin Britten, “Komár” in de opera “Het sluwe Vosje” van Janáček, “Sandrina” in de opera “La finta giardiniera” van W.A. Mozart en “Julia” in de operette “Der Vetter aus Dingsda” van E. Künneke in een coproductie met het operahuis in Freiburg.
Daarnaast was ze finalist in Operaconcours van Arles en het Concours International de Chant Lyrique de Canari 2019. In augustus 2019 was ze te horen in het Grachtenfestival in Amsterdam als deel van het Performing Opera-programma.
Al enige jaren werkt Helena Bickel samen met filmcomponist Matthias Weber. Ze verleende haar stem aan zijn soundtrack van “Maximilian”, een historische driedelige miniserie die in oktober 2017 bij ZDF te zien was. Ook is ze te horen in de soundtrack van “Love By Drowning”. Bovendien zingt zij in de Oostenrijkse documentaire “Wem erzählen?” een deel uit de Mauthausencantate van Mikis Theodorakis.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.