Helena Bickel

Sopraan Helena Bickel

Helena Bickel

Helena Bickel studeerde concert- en operazang aan de Musikhochschule Freiburg. Op dit moment wordt ze gecoacht door de internationaal gerenommeerde zangpedagoge Margreet Honig in Amsterdam.

Haar concertrepertoire bestaat uit, onder andere: Der Tod Jesu (Graun), Weihnachtsoratorium en Passies van Bach, Messiah (Händel), het Requiem van Mozart, Elias (Mendelssohn) en de Petite Messe Solennelle (Rossini). In december 2019 soleerde Helena in The Messiah van Händel  in het Konzerthaus Freiburg bij het Bachchor Freiburg onder leiding van Hannes Reich. Ze werkte met dirigenten als Martin Schmeding, Hans-Michael Beuerle, Jörg Straube, Frank Markowitsch, Christian Drengk en Johannes Lang. Onder leiding van René Jacobs zong ze in een kinderconcert met het Freiburger Barockorchester.

Helena Bickel heeft een breed repertoire aan hedendaagse muziek opgebouwd. Zo zong ze de wereldpremière van de liedcyclus “Weltfrieden und so” van Clemens K. Thomas. Ook was ze finalist in het Paula-Salomon-Lindberg Concours “Das Lied” in Berlijn en in de George Enescu International Competition of Vocal Art in Parijs. In januari 2021 zou ze bij het jubileum “100 Jahre Donaueschinger Musiktage” werken van Wilhelm Weismann ten gehore brengen, maar helaas moest dit concert wegens corona geannuleerd worden.

Als operazanger was Helena in verschillende operaproducties van de Young Opera Company Freiburg en het Institut für Musiktheater Freiburg te horen. Hier zong ze “Mrs. Jaffet” in de opera “Noye’s Fludde” van Benjamin Britten, “Komár” in de opera “Het sluwe Vosje” van Janáček, “Sandrina” in de opera “La finta giardiniera” van W.A. Mozart en “Julia” in de operette “Der Vetter aus Dingsda” van E. Künneke in een coproductie met het operahuis in Freiburg. Daarnaast was ze finalist in Operaconcours van Arles en het Concours International de Chant Lyrique de Canari 2019. In augustus 2019 was ze te horen in het Grachtenfestival Amsterdam als deel van het Performing Opera-programma.

Al enige jaren werkt Helena Bickel samen met filmcomponist Matthias Weber. Ook was ze te horen in de documentaire  “Wem erzählen?” waarin ze een deel uit de Mauthausencantate van Mikis Theodorakis zingt.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.