Helena Bickel

Sopraan Helena Bickel

Helena Bickel

De Duitse sopraan Helena Bickel studeerde aan de bachelor- en masteropleiding bij Prof. Dorothea Wirtz aan de Musikhochschule in Freiburg.
Momenteel wordt ze gecoacht door de internationaal gerenommeerde zangpedagoge Margreet Honig in Amsterdam.
Ze is een veelgevraagde soliste en heeft in de afgelopen jaren een breed concertrepertoire opgebouwd. Zo werkte ze onder andere met de dirigenten Martin Schmeding, Hans-Michael Beuerle, Frank Markowitsch en Christian Drengk. In oktober 2017 zong ze een
kinderconcert met het Freiburger Barockorchester onder leiding van René Jacobs.
Helena heeft daarnaast ook een grote passie voor het liedrepertoire en is bovendien ook in moderne klas-sieke muziek te horen.
Ze volgde verschillende masterclasses bij o.a. Anne Le Bozec, Axel Bauni en Jan Philip Schulze. In 2015 was ze finaliste in het Paula-Salomon-Lindberg Concours “Das Lied” in Berlijn en in 2017 bei de George Enescu International Competition of Vocal Art in Parijs.
Bij de Young Opera Company Freiburg zong ze “Mrs Jaffet” in de opera “Noye’s fludde” van Benjamin Britten, bij het Institut für Musiktheater Freiburg was te horen als Mücke in de opera “Het sluwe vosje” van Janacek, daarnaast zong ze Sandrina in de opera “La finta giardiniera” van W.A. Mozart en de rol van Julia in de operette “Der Vetter aus Dingsda” van E. Künneke aan het Theater Freiburg.
Ze verleende haar stem aan de soundtrack Maximilian (componist Matthias Weber), die in oktober 2017 bij ZDF te zien was. Bovendien zingt zij een werk uit de Mauthausenkantate van Mikis Theodarkis in de Oostenrijkse documentaire “Wem erzählen?”.
In december 2019 zal Helena in het Konzerthaus Freiburg soleren in The Messiah van Händel bij het Bachchor Freiburg onder leiding van Hannes Reich.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.