Helena Bickel

Sopraan Helena Bickel

Helena Bickel

Helena Bickel studeerde solozang aan de Musikhochschule Freiburg. Op dit moment wordt ze gecoacht door de internationaal gerenommeerde zangpedagoge Margreet Honig in Amsterdam.

Helena is een veelgevraagde soliste en heeft in de afgelopen jaren een breed concertrepertoire opgebouwd. Ze zong onder andere Der Tod Jesu (Graun), Weihnachtsoratorium en Passies van Bach, Messiah (Händel), het Requiem van Mozart, Elias (Mendelssohn) en de Petite Messe Solennelle (Rossini). Recente hoogtepunten waren Messiah in met het Bachchor Freiburg onder leiding van Hannes Reich en een kinderconcert met het Freiburger Barockorchester onder lieding van René Jacobs. Tevens werkte Helena met de dirigenten Berthold Botzet, Hans-Michael Beuerle, Jörg Straube, Frank Markowitsch, Christian Drengk, Steffen Schreyer en Wolfgang Kläsener. In April zal ze in de Hanzehof in Zutphen wederom Händels Messiah uitvoeren. Ditmaal onder leiding van Hans Lamers.

Helena heeft ook een grote passie voor hedendaagse muziek. Zo zong ze de wereldpremière van de liedcyclus “Weltfrieden und so” van Clemens K. Thomas. In 2021 zou ze haar medewerking verlenen aan de Donaueschinger Musiktagen, maar helaas werd dit concert afgelast vanwege de coronamaatregelen.  In maart van dit jaar zal Helena te horen zijn in de wereldpremière van een werk van Manfred Schreier en ook ook werken van Gerard Bunk ten gehore brengen in St Reinoldi in Dortmund.

Helena heeft haar medewerking verleend aan verschillende operaproducties van de Young Opera Company Freiburg en het Institut für Musiktheater Freiburg. Hier was ze te horen als “Mrs. Jaffet” in de opera “Noye’s Fludde” van Benjamin Britten, “Komár” in de opera “Het sluwe Vosje” van Janáček, “Sandrina” in de opera “La finta giardiniera” van W.A. Mozart en “Julia” in de operette “Der Vetter aus Dingsda” van E. Künneke. Ook was ze meermaals met succesvol aan internationale concoursen en was ze in augustus 2019 te horen in het Grachtenfestival in Amsterdam als deel van het Performing Opera-programma.

Al enige jaren werkt Helena Bickel samen met filmcomponist Matthias Weber. Zo zong zij onder andere in de Oostenrijkse documentaire “Wem erzählen?” een deel uit de Mauthausencantate van Mikis Theodorakis.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.