Heleen Meijer

Sopraan Heleen Meijer

Heleen Meijer

Sopraan Heleen Meijer ontdekte haar liefde voor het zingen in het studentenkoor van de Erasmus Universiteit tijdens haar studie economie. Zij werd opgeleid door zangpedagoge Marjan Kuiper, die haar nog steeds coacht, en volgde daarnaast lessen en masterclasses bij onder anderen Margreet Honig, Noelle Barker, Ton Koopman, Johannette Zomer, Peter Kooij en Evelyn Tubb.

Heleen treedt op als solist bij koren en oratoriumverenigingen, waar zij een gevarieerd repertoire zingt: van de vroege barokmuziek van Monteverdi en Schütz, tot passies, missen en cantates van Bach en Telemann, Händel’s oratoria, religieuze muziek van Mozart, Haydn, Mendelssohn, Brahms en Fauré, en 20e eeuwse muziek van componisten als John Rutter en Benjamin Britten. Heleen zong diverse rollen in kleinschalige operaproducties en werkte als freelance koorlid mee aan tal van producties van de Nederlandse Reisopera. Sinds kort zingt zij ook in het Laurens Collegium, het koor van de Nationale Opera in Amsterdam en het Groot Omroepkoor.

Samen met alt Annette Stallinga en klavecinist⁄pianist Andrew Clark richtte Heleen in 2005 ensemble Luci Serene op, dat zich toelegt op het verkennen en uitvoeren van bijzonder repertoire voor sopraan en alt. Met Luci Serene gaf zij de afgelopen jaren concerten door heel Nederland, en was zij enkele malen te horen op Radio 4.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.