Harald Quaaden

Tenor Harald Quaaden

Harald Quaaden

Harald Quaaden volgde na studies Nederlands en geschiedenis een zangstudie aan het Maastrichts conservatorium bij Lieuwe Visser.

Hij vervolgde zijn studie in Italië aan het Teatro dell’ Opera di Roma en had les van de tenoren Nicolai Gedda, Luigi Alva en Henk Kooijmans.

Onder leiding van Alberto Zedda zong hij vele Rossinirollen, o.a. in de nationale opera van Warschau (Tancredi), Avignon (La Donna del Lago) en het SchleswigHolstein Festival in Lübeck (La Scala di Seta). Onder leiding van Sir Jeffrey Tate zong hij de tenorrol in Berlioz’ Huit Scénes de Faust in het Teatro la Fenice in Venetië.

Harald nam deel aan barokwerken als   Purcell’s King Arthur in het Holland Festival en in Campra’s L’Europe Galante in een tournee door Nederlandse theaters. Hij mocht als tenorsolist werken met dirigenten als: Simon Preston, Jan Willem de Vriend, Jos van Veldhoven en Alessandro de Marchi. Zowel in Nederland als in het buitenland zong hij talloze malen de rol van Evangelist en de aria’s in Bachs Passionen en Weihnachtsoratorium.

 Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.