Harald Quaaden

Tenor Harald Quaaden

Harald Quaaden

Harald Quaaden studeerde solozang aan het Maastrichtse Conservatorium, verdiepte zijn studie onder andere als lid van de operastudio van het Teatro dell’Opera di Roma en bij Henk Kooijmans. Na zijn studies brachten gastoptredens hem in theaters door heel Europa.

In het oratoriumvak heeft hij een zeer uitgebreid repertoire uitgevoerd, varierend van vroege barok tot eigentijdse werken. Een van zijn meest uitgevoerde rollen uit dit repertoire is die van Evangelist in Bach’s Passionen, onder andere in het Amsterdamse Concertgebouw en als tenorsolist in Bachs Weihnachtsoratorium, o.a in de Dom van Graz. Hij nam deel aan verschillende barok-opera’s als: Orpheo van Sartorio in het Festival Musicale del Barocco di Fano in een regie van Pier Luigi Pizzi, in Purcell’s King Arthur in het Holland Festival en in Campra’s L’Europe Galante in een tournee door Nederland. Hij werkte daarbij met dirigenten als Simon Preston, Jan-Willem de Vriend, Jos van Veldhoven en Alessandro de Marchi.

In het radioprogramma De Nederlanden voerde hij met pianist Rudolf Jansen liederen van Diepenbrock uit.

Vervolgens zong hij in een groot aantal opera’s van Mozart en met name Rossini. Mede onder leiding van Rossini-specialist Alberto Zedda (Tancredi in de nationale opera van Warschau, in La Donna del Lago in de opera van Avignon en in la Scala di Seta in het Schleswig-Holstein Festival) volgden nog vele Rossini-rollen. De afgelopen jaren breidde zijn horizon zich uit door uitvoeringen van o.m. Elvino (La Sonnambula), Rosillon (Die Lustige Witwe), Don Ottavio (Don Giovanni), Hoffmann (Les Contes d’ Hoffmann), Ismaele (Nabucco), en Alfredo (La Traviata) .

Hij zong verder o.m. onder leiding van Jeffrey Tate in Huit scènes de Faust in het Palafenice in Venetië; Adam Fischer in Il Mondo della Luna in het Muziekcentrum Vredenburg Utrecht; Kenneth Montgomery in A Midsummer Night’s Dream; Claudio Desderi in Il Barbiere di Siviglia in Polen en Nikolay Alexeev in Pique Dame.

In het eigentijdse muziektheater werkte hij mee aan producties van onder meer Het Huis van Bourgondië, ensemble Contraint en Struweel, met welke hij in de producties De Percessie van Sjerpenheuvel en Doodgoed op tournee ging. Hij werkte mee aan wereldpremieres als Hamelin van de Ierse componist Ian Wilson in Schleswig-Holstein en in Nederland in Jean Lambrechts’ suite To Remember.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.