Intermediair voor solisten, koren, instrumentalisten, orkesten en dirigenten

We gaan voor een 10!

Hans Pieter Herman

De Nederlandse bariton Hans Pieter Herman begon zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en behaalde daar zijn diploma Docerend Musicus Zang. Gehonoreerd door het Fonds voor de Podiumkunsten en het Prins Berhard Fonds was hij in staat zijn studie voort te zetten aan Northwestern University in de VS waar hij zijn diploma Uitvoerend Musicus in Opera, met onderscheiding behaalde. In de VS werd hij tevens onderscheiden met de Emily Boettcher and Yule Bogue Endowed Graduate Scholarship Award en werd hij erelid gemaakt van de music society Pi Kappa Lambda, the Alfa quarter.

In Chicago won hij de eerste prijs tijdens de Verna Ross-Orndorff Austro-American Music Award Competition for Singers en was tevens prijsdrager van de Concerto Competition aan Northwestern University. Tijdens het laureatenconcert zong hij Mahler’s Rückert Lieder met orkest.

Een deel van zijn opera repertoire omvat: La Bohème (Marcello), The Mikado (Pooh Bah), Les Contes d’Hoffmann (Dr. Miracle), Le Nozze Di Figaro (Il Conte), Die Zauberflöte (Papageno) en Les Mamelles De Tirésias (Le directeur, CD opname). Onder leiding en op speciale uitnodiging van Maestro Richard Bonynge verscheen hij eveneens op CD als Alidor in de opera Cendrillon. Deze opname is een live-registratie van optredens in het beroemde Stanislavsky Theater te Moskou.

Op het concertpodium zong hij verschillende oratoria, werk van Gustav Mahler met het Nepho o.l.v. Hartmut Haenchen en vele, door de Nederlandse pers gelauwerde, liedrecitals met Maurice Lammerts van Bueren met wie hij sinds enkele jaren een vast duo vormt.

Als acteur speelde Hans Pieter o.a. Derek in Jan Rap En Z’n Maat, de dichter Guillaume Apollinaire in de korte film Dans Le Jardin D’Anna, Gozewijn in De Engel Van Amsterdam, Guido Contini in musical Nine, Jascha in She Loves Me en Mr. Lindquist in A Little Night Music . Zijn succesvolle aandeel in A Little Night Music, geproduceerd door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, leidde tot de aanbieding om bij dit gezelschap zijn eigen avondvullende voorstelling te creëren. Zo kwam de succesvolle voorstelling Let’s Do It tot stand waarover de pers schreef:

…”Een must voor elke musical liefhebber…dit moet je gezien hebben…” . Deze voorstelling werd mede ontwikkeld en geregisseerd door Vlaams cineast Lieven Debrauwer (Pauline en Paulette, Confiture). Hans Pieter heeft in April 2010 de tweede prijs gewonnen tijdens het Concours de la Chanson Alliance Française en werkt momenteel aan een theater programma over het leven en werk van Charles Trenet.

Zijn werk bracht hem inmiddels al over de hele wereld. Zo zong hij onder andere op festivals in Chicago, Oxford, Lucca en Moskou. In het Midden-Oosten vervulde hij de rol van Sultan of Hamzan in de door Michiel Borstlap geschreven opera Ibn Sina. Deze opera werd geschreven in opdracht van Emir sjeik Hammad bin Kalifa al Thani en werd uitgevoerd in de woestijn van Quatar.

Verder heeft hij nog vele meester cursussen mogen volgen aan The Britten-Pears School For Advanced Musical Studies in Engeland. Door zijn succesvolle deelname daaraan werd hij als alumnus uitgekozen om een recital te zingen tijdens het 51ste Aldeburgh Festival. Ook was Hans Pieter een Young Artist In Recidence tijdens het Ravinia Festival. Het zomerfestival van The Chicago Symphony Orchestra.

Tijdens het Tanglewood festival 2010 vertolkte hij, op uitnodiging van Maestro James Levine, de rol van Haushofmeister in Ariadne auf Naxos van Richard Strauss.

Sinds 2009 is hij tevens werkzaam bij het koor van de Nederlandse Opera.

Hij heeft onder andere gewerkt met: Dame Joan Sutherland, Richard Bonynge, Galina Vishnevskaya, Peter Schreier, Christoph Eschenbach, Jane Glover, Michael Rosewell, Ed Spanjaard, Hartmut Haenchen, Kevin Mallon, Max Smeets Roger Vignoles, Daniël Wayenberg, Peter Nilsson, Maurice Lammerts van Bueren, Lucy Arner, Liora Maurer, Bart Wolvekamp, Benjamin Luxon, David Prins, Michael Ehrman, Bernd Frank Gottschalk, Cora Canne Meijer, Diane Forlano, Barbara Pearson, Mignon Dunn, Rudolf Piernay, Christian Papis, Randy Mickelson en Ira Siff.

Hans Pieter Herman

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.