Hanneke Tichelaar

Mezzosopraan Hanneke Tichelaar

Hanneke Tichelaar

Mezzosopraan Hanneke Tichelaar studeerde klassiek zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Haar hoofdvaklessen volgde ze bij Hanneke de Wit in Groningen en bij Gerda van Zelm in Den Haag. In 2011 studeerde zij af waarbij zij o.a. de Folk Songs van Berio en werk van J.S.Bach, Händel, Rachmaninov, Schumann en Tsjaikovski ten gehore bracht. Voor haar conservatoriumopleiding heeft zij de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische technieken gestudeerd en is nu parttime aan het werk als röntgenlaborante in het UMCG.

Eerder had zij les van Elisabeth Wieling en Jan van Zelm. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Johannette Zomer, Marion van de Akker en Luca Meeuwsen. In 2010 heeft Hanneke een masterclass gevolgd bij Jard van Nes op Schiermonnikoog.

Hanneke zong in een productie van het Prins Claus Conservatorium de rol van Dido in Purcells opera Dido and Aeneas. Ook had zij de rol van Mère Marie in de Dialoque des Carmélites van Poulenc. Samen met sopraan Zana Naidionova en een ensemble van het conservatorium voerde zij o.l.v. Louis Buskens het Stabat Mater van Pergolesi uit. Voor deze uitvoering kreeg zij uitstekende recensies ondermeer in de Leeuwarder Courant die haar een “groot aanstormend talent” noemde.

De afgelopen jaren trad Hanneke op als solist in o.a. het Gloria en Magnificat van Vivaldi, De Messe BWV 235 van J.S.Bach, het Requiem van Michaël.Haydn en het Stabat Mater van Traetta.

In maart 2012 hernam zij de rol van Dido in Dido and Aeneas, ditmaal in samenwerking met Kwajr o.l.v. Merljn Wackers. Ook was Hanneke te horen in de Krönungsmesse van Mozart met Toonkunstkoor Bekker o.l.v. Geert-Jan van Beijeren. Dit werk voerden zij in Groningen en Hamburg uit. Voorts zingt Hanneke regelmatig met projecten van Capella Frisiae en de Noordelijke Bach Academie van Hoite Pruiksma mee.

Momenteel wordt Hanneke gecoacht door Marion van den Akker en Hanneke de Wit.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.