Gevorg Aperánts

Tenor Gevorg Aperánts

Gevorg Aperánts

Opgegroeid in een muzikaal gezin zong tenor Gevorg Aperánts (1986) sinds hij negen jaar oud was. Als kind was hij een frequente deelnemer en winnaar van vele festivals. Hij begon zijn klassieke zanglessen in 1999 in IVAK Delfzijl bij Nanny ter Wiel. Van 2004 – 2005 vervolgde hij zijn studie aan het Noord Nederlands Conservatorium (huidige Prins Claus Conservatorium) waar hij les kreeg van Jan van Zelm en Gerda van Zelm. Van 2005 tot 2006 nam Gevorg privélessen bij Jitske Steendam en van 2007 tot 2009 studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Felix Schoonenboom. Daar nam Gevorg ook Jazz / Pop Zang lessen van Ronald Douglas.

Al op jonge leeftijd was Gevorg niet alleen geïnteresseerd in klassieke muziek, maar ook in traditionele muziek uit verschillende delen van de wereld. Hij interesseerde zich in de Niet-westerse muziek gedoceerd door Annette Kruisbrink. Van 2009 tot 2012 studeerde Gevorg Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pierre Mak. Hij voltooide zijn Masters aan de ‘Dutch National Opera Academy’ bij Raymond Modesti en Ira Siff. Naast zijn studies volgde Gevorg masterclasses onder anderen bij Nelly Miricioiu (sopraan), David Parry (dirigent), Ruggero Raimondi (bas-bariton), Dennis O’Neill (tenor) en William Matteuzzi (tenor).

Na zijn studie begon Gevorg zijn carrière bij de Staatsopera van Hannover en werkte daar van 2013 tot 2017. Hij maakte deel uit van de ‘Junge Oper Hannover’ in het seizoen 2013/2014 en vanaf de zomer van 2014 maakte hij deel uit van het ensemble van de ‘Staatsoper Hannover’. Tijdens zijn engagement in Hannover werkte hij mee met producties als ”Tosca”, ”Un Ballo In Maschera”, ”La Traviata”, ” La Forza Del Destino”, ”Candide”, ”Le Nozze Di Figaro”, ”Rigoletto” en vele anderen. Zijn repertoire varieert van Rossini tot Mozart, Donizetti tot Bellini, Verdi tot Ravel. Hij voelt zich niet alleen thuis op het gebied van de klassieke muziek, maar ook in het jazz- en muziektheater. In de Clingenburg Festspiele 2018 productie ”West Side Story” van L. Bernstein heeft Gevorg de publiekspijs ‘beste mennelijke acteur’ ontvangen voor de hoofdrol Tony.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.