Georg Gädker

Bas Georg Gädker

Georg Gädker

Georg Gädker studeerde zang en zangpedagogiek in Freiburg, Mannheim en Londen en is nu een veelgevraagd concert- en operazanger in Europa. Hij is regelmatig te gast bij grote concerten en recitals op podia als de Philharmonie en Konzerthaus Berlin, Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, Philharmonie Keulen, Leipzig Gewandhaus, Liederhalle Stuttgart of Wigmore Hall in Londen. In 2015 is hij voor de eerste keer te horen in de Tonhalle in Zürich met het Tonhalle-Orchester in de Messiah van Händel. Georg Gädker heeft prijzen gewonnen en beurzen ontvangen van een aantal van Europa’s belangrijkste internationale zangwedstrijden, waaronder “Musica Sacra” Rome (Italië), het “Koningin Elisabeth Concours van België” in Brussel (België), het Duitse Muziek Concours in Berlijn, Brahms Competition Pörtschach (Oostenrijk), IVC ‘s-Hertogenbosch (Nederland), Schumann Competition in Zwickau, Cantilena Bayreuth. Bij het Internationale Schubert LiedDuo concours, in Dortmund 2013 werd hij met een bijzondere prijs onderscheiden. Daarnaast was Georg Gädker lid van de “Bundesauswahl Konzerte Junger Künstler” van de Duitse Muziekraad, finalist bij het internationale zangconcours van Braunschweig en Wenen, en tevens ontving hij een beurs van het Internationale Richard Wagner Verband.
Gastengagementen voerden hem naar vele operapodia.
Naast concerten in Duitsland voerden concertengagementen hem onder andere naar Nederland (Matthäus Passion met Concerto Brabant en de inhet Fries vertaalde Matthäus Passion met het NNO ), Frankrijk (Renaissance-muziek van Heinrich Finck en Josquin des Prés met leden van de Schola Cantorum Basiliensis), naar Zwitserland (Nono: Prometeo onder leiding van Ingo Metzmacher) en Chili (Johannes Passion onder leiding van Helmuth Rilling). Verder werkte Georg Gädker tot nu toe samen met dirigenten als Masaaki Suzuki, Christoph Wyneken, Wolfram Christ, Howard Arman en Hans-Christoph Rademann.
Talrijke radio- en geluidsopnamen zijn gemaakt, waaronder voor de NDR, SWR, Duitsland Radio en Radio France. In 2010 verscheen een CD met orkestliederen van Gustav Mahler. Georg Gädker studeerde zang en zangpedagogiek in Freiburg en Mannheim bij Bernd Göpfert en Rudolf Piernay, en aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar hij cum laude afstudeerde. Zijn opleiding werd voltooid door masterclasses oa bij Margreet Honig, Emma Kirkby, Thomas Quasthoff, Graham Johnson, Sarah Walker, Wolfram Rieger, Charles Spencer en Thomas Hampson, die hem in de pers een “uitstekend liedzanger” noemde. Naast zijn eigen artistieke activiteiten is Georg Gädker artistiek directeur van de mede door hem opgerichte internationale Liederabendserie “klangwerk Lied Freiburg”, waarvan Irwin Gage beschermheer is.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.