Fréderique Klooster

Sopraan Fréderique Klooster

Fréderique Klooster

Frédérique behaalde haar bachelordiploma klassieke zang aan het Conserva-torium van Rotterdam. Haar masterstudie voltooide zij aan de Royal Academy of Music in Londen, waar zij de Grabowsky-Connell Prize ontving voor haar studieprestaties. Ook werd ze finaliste in de prestigieuze Nancy Nuttall Early Music Competition. Zij volgde masterclasses bij o.a. Roberta Alexander, Cecilia Bartoli, Dame Kiri Te Kanawa, Miranda van
Kralingen en Nelly Miricioiù.

Frédérique heeft als soliste opgetreden in beroemde zalen, waaronder de Grote Zaal van het Concertgebouw i.s.m. Cor Bakker en Louis van Dijk, Kon. Theater Carré, De Doelen, St. Martin-in-the-Fields in Londen en Bridgewater Hall in Manchester. Ze wordt regelmatig gevraagd als soliste voor verschillen-de oratoria, zoals Orff’s Carmina Burana, Brahms’ Ein deutsches Requiem en Bach’s Weihnachtsoratorium.

Hiernaast heeft verscheidene rollen gezongen in opera- en operetteproduc-ties, onder andere Saffi (Der Zigeunerbaron), Belinda, Second Woman en Spi-rit (Dido and Aeneas), Victoria (Ordo Virtutum), Daphné (Actéon), Josepha Vogelhuber (Im weissen Rössl), Adele (Die Fledermaus) en Micaela (Carmen – De Musical). Tevens creëerde zij de hoofdrollen Hildegard (BINGEN, Hilde-gard von) en Jonge Maarten/Jantje (Waterman) en de bijrol Lid van het Regi-me (Beeldenstorm) in producties van Muziektheater Hollands Diep. Ook was zij bij dit gezelschap zingend catwalk model tijdens de voorstelling Singing Catwalk. Onlangs was zij te zien en te horen als Amica di CioCiosan/Geisha (Madama Butterfly) bij De Nationale Opera.

Frédérique heeft een aantal tv-optredens op haar naam staan, o.a. de ope-ning van Televizier Ring Gala 2011, Beat the Best en De 10e van Tijl. Ze was voor dit laatste programma ook vocal coach van de Bekende Nederlanders (o.a. Karin Bloemen, Ellen ten Damme, Jamai, Paul de Leeuw en Lieke van Lexmond) die optraden met klassieke liederen en aria’s in seizoen 1 en 2.

Sinds 2015 werkt ze samen met Victorine Pasman als De Drijvende Diva en met de act Under Her Skirt; haar markante optredens tijdens de 1e en 2e edi-tie van Wonderfeel Festival haalden de nationale dagbladen (o.a. De Volks-krant en De Telegraaf) en tv (o.a. Podium on Tour en EenVandaag).
In datzelfde jaar begon Frédérique een unieke samenwerking met couturier Dennis Diem. Ze trad regelmatig op voor zijn shows en video-projecten, en hij kleedde haar en harpiste Esther Jansen voor hun recitals in Tassenmuseum Hendrikje te Amsterdam.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.