Frank Fritschy

Tenor Frank Fritschy

Frank Fritschy

Frank Fritschy is zonder twijfel één van de meest veelzijdige concertzangers die Nederland rijk is. Zo heeft hij niet alleen een heel uitgebreid repertoire opgebouwd dat muziek omvat van de vroege barok tot en met de 20e eeuw, maar ook de muziekgenres die hij zingt zijn zeer divers.
Door deze veelzijdigheid zong hij met de meest uiteenlopende artiesten als: Ulrik Cold, Emma Kirkby, Ernst Daniël Smid en Katinka Hart en onder dirigenten als Reinbert de Leeuw, Philippe Herreweghe, Ed Spanjaard, Jos van Immerseel en Lucas Vis.
Frank Fritschy begon zijn zangstudie bij de bekende Annie Hermes en studeerde vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nog vóór zijn conservatorium-studie maakte hij reeds zijn debuut als concertzanger. Vervolgens boekte hij successen tijdens de eerste Matthäus Passion in Zuid Amerika en tijdens grote muziekfestivals in Barcelona, Moskou en München. Hij stond op podia in bijna alle Europese hoofdsteden zoals Wenen, Berlijn, Praag, Parijs en Athene.
Hij was te horen en te zien op radio en tv in o.a. Frankrijk en Bulgarije, en maakte vele CD opnames. (o.a. in de eerste Matthäus Passion opname met het Holland Boyschoir).

Frank Fritschy’s veelzijdigheid uit zich ook in een brede interesse. Zo houdt hij zich in zijn schaarse vrije tijd bezig met tuinarchitectuur en landschapsinrichting.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.