Francis van Broekhuizen

Sopraan Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapende podiumpersoonlijkheid!

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy.

Zij is een Dramatische sopraan. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio en tv- programma’s.

Francis heeft als lid van solistenensembles veel rollen gezongen bij Opera Zuid en Opera Spanga. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in o.a.: Suor Angelica, Rusalka, Die Lustige Witwe, Elektra, Donna Giovanna, Falstaff en Carmen. Ze was in september 2013 te zien in de Wesendoncklieder Heute van Het Geluid Maastricht (een opmaat naar Tristan en Isolde van de Nationale Reisopera) en in november 2013 als Micaëla in La Tragedie de Carmen (Nationale Reisopera en Het Geluid Maastricht). Bij Opera Trionfo heeft Francis drie seizoenen lang de rol van Miss Wingrave vertolkt in de opera Owen Wingrave in een regie van Floris Visser.

Francis is ook te bewonderen in twee opera speelfilms geproduceerd door Opera Spanga: Gianni Schicchi en Donna Giovanna. (verkrijgbaar bij o.a. bol.com)

Francis zingt ook met regelmaat Oratoria met verschillende koren en orkesten. Zo was ze te horen in het Stabat Mater van Dvorak bij Het Amsterdams Concertkoor o.l.v. Boudewijn Jansen. De Elias van Mendelssohn bij het Haags Toonkunstkoor o.l.v. Daan Admiraal. Magnificat van Rutter en Deutsches Requiem van Brahms bij het Rotterdams Toonkunstkoor o.l.v. Maria van Nieukerken. Andere oratoria die Francis heeft uitgevoerd zijn o.a. Mattheus Passion en Johannes Passion van Bach, Petite messe solennelle van Rossini, Requiem van Durufle en het Stabat Mater van Pergolesi samen met Tania Kross. In april 2017 zal Francis het Requiem van Verdi uitvoeren met het Zuid Nederlands Concertkoor o.l.v. Rick Muselaers

Samen met haar ouders en broer zingt Francis ook regelmatig in de kerkdiensten van de ziekenhuizen LUMC te Leiden en Tergooi te Hilversum. Zij noemen zich voor deze gelegenheden het Ziekenhuiskamerkoor.

Met Femke de Graaf en Gregor Bak geeft Francis unieke recitals waarin prachtige muziek samengaan met geestige, leuke en ontroerende verhalen.

Afgelopen seizoen had Francis veel succes in het TV-programma Maestro van de AVRO/TROS.

Ook was ze te zien als Lady Macbeth in de opera Macbeth van Verdi bij Opera Spanga.

Komend seizoen zal ze weer te zien zijn in verschillende theaters als DOLLE DIVA!


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.