Florien de la Fosse

Sopraan Florien de la Fosse

Florien de la Fosse

De sopraan Florien de la Fosse behaalde haar Master diploma aan het Codarts Rotterdams Conservatorium waar ze studeerde bij Roberta Alexander en Carolyn Watkinson. Op het moment wordt ze gecoached door Laurence Dale.

Florien werd gevraagd om als Nieuwe Stem deel uit te maken van het jonge talenten ensemble van de Operadagen Rotterdam editie 2016. Tijdens dit festival zong ze de rol van Euridice uit de opera L’Orfeo(Monteverdi), geregisseerd en gedirigeerd door Timothy Nelson en ontwikkelde ze speciaal voor het festival het theatrale solorecital “From ground to air”, waarmee ze samen met luitisten Ryaan Ahmed en Arjen Verhage op verschillende festivallocaties te horen was. In Londen zong ze de rol Mustardseed uit A midsummernight’s dream (Britten), geregisseerd door Peter Watson in het John Mcintosch Theatre en met het gezelschap Co-opera Co. Ze vertolkte de rol Vi uit Blue Monday(Gershwin) in de Jurriaanse Zaal van concertgebouw De Doelen met het Codarts Symphony Orchestra o.l.v. Hans Leenders. Haar eerste opera optreden was samen met Het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart als Grisette uit Die Lustige Witwe(Lehar) in o.a. Het Concertgebouw van Amsterdam.

Florien houdt ervan om van een recital een theatrale vorm te geven. Dit liet ze voor het eerst zien tijdens haar afstudeerrecital “Dreamgirl”, waarmee ze met een 9 haar Master opleiding afrondde. Op uitnodiging van het “Netherlands American Community Trust” gaf ze een recital in het Carnegie Hall in New York. Ook gaf ze een liedrecital in de Jurriaanse Zaal van concertgebouw De Doelen in Rotterdam en was ze meerdere malen te beluisteren op radioprogramma’s van Radio 4, Radio Rijnmond en RTV-Noord-Holland. Op het moment vormt ze samen met pianiste Celia García García het komische klassieke duo Rabbits at top speed dat te zien en te beluisteren was op Radio 4, in het Compagnietheater in Amsterdam, tijdens de Museumnacht Rotterdam, Festival de Oversteek in Nijmegen en het festival Operadagen Rotterdam. Samen creëerden ze de voorstelling “Ik zal het liefde noemen”, met liederen van Wolf, Bernstein en Rossini, geregisseerd door Marc Krone.

Florien is een veelgevraagd soliste voor oratoria zoals de passies van Bach, Stabat Mater(Pergolesi), Messiah(Händel), Requiem(Fauré), Gloria(Vivaldi), Petite Messe Solennelle(Rossini), Requiem(Mozart), Ein deutsches Requiem(Brahms), Magnificat(Bach) en Oratorio de Noël(Saint-Saëns). Ze voerde modern repertoire uit zoals de Folk Songs (Berio), Stabat Mater(Thomson) en Dances (L. Andriessen). Florien werkte met dirigenten als Philip Pickett, Roy Goodman en Henk Guittart.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.