Intermediair voor solisten, koren, instrumentalisten, orkesten en dirigenten

We gaan voor een 10!

Florieke Beelen

Mezzosopraan Florieke Beelen won diverse prijzen. Haar deelname aan het Internationaal Vocalisten Concours in 2014 leverde haar vier prijzen op, waaronder de prestigieuze Arleen Auger Allround Prijs voor de beste allround zangeres van het concours. In juni 2016 won ze twee prijzen op de Stenhammar Music Competition in Zweden, waaronder de Stenhammar Prijs.

In het NRC Handelsblad werd Florieke de rijzende ster van Nederland genoemd.

Op 25-jarige leeftijd maakte Florieke haar debuut bij de Nationale Opera met Linette in ‘L’amour des trois oranges’ (Prokofiev). Daarna  kwam ze terug als La dame “Comme ci, comme ca” in ‘The Gambler’ (Prokofiev), Modestina in ‘Il viaggio a Reims’ (Rossini) en Ines in ‘Il Trovatore’ (Verdi). Bij de Nederlandse Reisopera en op het Grachtenfestival zong ze Dorabella in ‘Così fan tutte’ (Mozart). Met veel succes zong Florieke Charlotte in ‘Werther’ (Massenet) bij Opera Zuid.

Florieke had de eer om samen te werken met dirigenten als Marc Albrecht, Tomáš Netopil, Stefano Montanari, Richard Egarr, Antony Hermus, Clark Rundell, Arjan Tien, Ed Spanjaard, Etienne Siebens, Kenneth Montgomery en Maurizio Benini; en met regisseurs als Laurent Pelly, Andrea Breth, Damiano Michieletto, Alexander Oliver, Robert Carsen, Lotte de Beer en Allex Ollé & Valentina Carrasco (La Fura dels Baus).

Ook op het gebied van oratorium en lied is Florieke actief. Zij zong bijvoorbeeld de Wesendoncklieder van Wagner bij Het Orkest o.l.v. Jacob Slagter; de 6 Carmina Alcaei van Dallapiccola bij het Nieuw Ensemble en Bosnian Voices van Nigel Osborne bij het Liverpool Philharmonic Ensemble 10/10. Onlangs zong zij bij Introdans Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler met het Gelders Orkest o.l.v. Otto Tausk.

Florieke is ook afgestudeerd voor de bachelor Bedrijfseconomie en de master Marketing Management aan de Tilburg University.

 

 

 

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.