Intermediair voor solisten, koren, instrumentalisten, orkesten en dirigenten

We gaan voor een 10!

Falco van Loon

Tenor Falco van Loon werd geboren in 1976 en begon al vroeg met zingen. Bij zijn eerste koor heeft hij al op jonge leeftijd ervaring mogen opdoen als solist. Zijn eerste zanglessen volgde hij bij Margriet Hoek en vanaf 2001 studeerde hij aan de conservatoria van Enschede en Arnhem. Daar ontwikkelde hij zich in klassieke solozang onder toezicht van Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Deze opleiding rondde hij met zeer goed gevolg in 2007 af. Daarna studeerde hij nog een jaar aan de Messiaen Academie en later volgde hij lessen bij Meinard Kraak en Frans Fiselier. Hij volgde masterclasses bij onder andere Marien van Nieukerken, Breda Zakotnik, Pierre Mak, David Wilson-Johnson, Bernard Loonen en Meinard Kraak. Momenteel wordt hij gecoacht door Gemma Visser.

Falco is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagd solist. Hij heeft reeds vele concerten gegeven met muziek uit diverse stijlen door de eeuwen heen. Naast diverse grote en kleine oratoria oogstte hij met name veel succes met de rol van Evangelist in de verscheidene passies. Veel waardering kreeg hij bij zijn vertolkingen in de liedkunst en ander concertrepertoire, waaronder de Serenade en de Nicolas Cantate van B. Britten.

Falco speelde in diverse operaproducties in binnen- en buitenland. Hij zong onder meer de rol van Coridon in Händels opera Acis and Galatea en in meerdere uitvoeringen van Dido and Aeneas van H. Purcell vertolkte hij verschillende rollen zoals Aeneas, Sorceress en Sailor. Naast diverse delen uit Mozarts opera’s zong hij de rol van Aceste in Mozart’s Ascanio in Alba. Ook zong een grote rol in de première van de hedendaagse opera Ulrike Meinhof van A. Backerra. Recent zong hij in Nederland en Frankrijk operavoorstellingen met delen uit opera’s van Donizetti, Lortzing en Gretry en had hij een hoofdrol in de voetbalopera Veendammer Wind.

Als freelancer zingt Falco met enige regelmaat zowel solo als in koorverband bij verschillende professionele ensembles zoals het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor. Met het solisten ensemble Le Nuove Musiche nam Falco recent de Selva Morale e Spirituale van Claudio Monteverdi op. Eerder nam hij reeds alle madrigalen integraal op. Deze opnames zijn een unicum in de wereld en de cd’s kregen door binnen- en buitenlandse media zeer lovende kritieken.

Falco van Loon

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.