Intermediair voor solisten, koren, instrumentalisten, orkesten en dirigenten

We gaan voor een 10!

Fabian Strotmann

De in 1985 geboren lyrische tenor Fabian Strotmann behoort tot een van de meest gevraagde solisten van zijn generatie in Duitsland. Hij is als concertzanger regelmatig te gast op grote podia zoals in Berlijn, Dortmund, Keulen en Essen.. Ook bij bekende festivals zoals Stuttgarter Bachwoche en Ruhrtriiiennale en hij werkte met dirigenten Helmut Rilling, Florian Helgath, Andrea Marcon e.a. in b.v. ensembles als Concerto Köln, het Emerson Consort, WDR-, WSR- en HR-Sinfonieorchester en Rundfunkorchester Berlin.
Fabian heeft een bijzondere passie voor het Lied! Met de bekende liedbegeleidster Tatjana Draveneau heeft hij talrijke recitals gegeven in o.a.. het Mendelssohn-Huis in Leipzig en het Robert-Schumann-Huis in Zwickau.
Fabian Strotmann studeerde zang bij Christoph Scheeben en haalde zijn master bij Martin Wölfel aan de Folkwang Hochschule für Musik in Essen. Daarnaast volgde hij masterclasses bij het Hillard Ensemble en de Tallis Scholars, gevolgd door opdrachten met RIAS Kamerkoor, NDR koor en SWR-Vocaal Ensemble.
Tijdens het volgen van verschillende internationale masterclasses is hij vocaal en muzikaal gecoacht door b.v. Diane Forlano, Stewart Emerson, Dominik Wortig en James Taylor.
Het repertoire van Fabian omvat werken vanaf de Middeleeuwse School tot moderne opera’s. Ook richt hij zich graag op de lyrische tenordelen in oratoria en andere grote werken. In 2016 had hij zijn debuut bij de moderne opera “De Materie” van Louis Andriessen in de Armory Hall te New York!

Fabian Strotmann

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.