Evelyn Ziegler

Sopraan Evelyn Ziegler

Evelyn Ziegler

Reeds voor haar zangstudie verleende de duitse sopraan Evelyn Ziegler haar medewerking aan geestelijke concerten waar zij de solopartijen van diverse Bachkantates en Mozart’s Krönungsmesse zong.

Door de WDR 3 kwam haar interpretatie van ‘6 Wasserlieder’ van Mathieu Geelen ter uitzending, die live werd opgenomen op het WDR Musikfest 2009 in Münster.

Met painist Roele Kok vormt ze een vast Duo. Tijdens het Internationaal Student LiedDuo Concours, in mei 2011, bereikten zij de finale en wonnen daar de Publieksprijs en de prijs ‘Vereniging Vrienden van het Lied’.

Eveneens in 2011 behaalde ze haar bachelor of music aan het ArtEZ conservatorium onder docente Annette Kleine.

In operaprojecten olv Claudia Patacca zong Evelyn onder andere Arias uit Die Fledermaus van Johann Strauss, Romeo et Juliette van Gounod, La gazza ladra van Rossini en diverse duetten, terzetten en kwartetten van Mozart, Delibes, Verdi en Bernstein.

Op oratoriumgebied zong zij de sopraansolo’s in o.a. de Johannes Passie van Bach, het Requiem van Fauré, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, The Messiah en het Dixit Dominus van Händel, Paulus van Mendelssohn en het Stabat Mater van Pergolesi.

Eveneens zingt Evelyn op projectbasis in ensembleverband olv Klaas Stok met het vrouwenensemble Capella Isalana als ook met het vermaarde Nederlands Kamerkoor.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.