Eske Tibben

Alt Eske Tibben

Eske Tibben

De Nederlandse alt/mezzosopraan Eske Tibben groeide op in een muzikale familie. Zij sloot in juni 2015 succesvol haar Bachelor Klassieke Zang af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Aldaar studeerde zij bij Hanneke de Wit, Marion van den Akker en Marcel Boone. Ze volgde hier dramalessen van Philip Curtis en ademlessen van Paul Triepels. Daarnaast ontving ze masterclasses van Margreet Honig, Nico van der Meel, Amand Hekkers, Njål Sparbo, Johannette Zomer, Amand Hekkers, Pièrre Mak en Valérie Guillorit.

De laatste jaren heeft Eske zich ontwikkeld tot een veelgevraagd soliste, geliefd om haar bijzondere, warme timbre. Zij zingt zowel oratorium-, als operarepertoire en beweegt zich soepel binnen de diverse stijlperiodes. Zo zong zij verscheidene cantates, de Hohe Messe en het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach, de Messiah van G. F. Händel, het Requiem van W. A. Mozart, de Paulus van F. Mendelssohn, de Petit messe solennelle van G. Rossini en vele andere werken. Als altsoliste zong zij onder meer o.l.v. Louis Buskens, Leendert Runia, Paul Valk, Paulien Kostenze, Gilles Michels en Hoite Pruiksma. Als ensemblezangeres is zij verbonden aan Consensus Vocalis (o.l.v. Klaas Stok) en Bachkoor Holland (o.l.v. Gijs Leenaars).

Momenteel studeert Eske aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Zij zit in het tweede jaar van de Master Solozang Klassiek en word gecoacht door o.a. Sinan Vural en Harry van Berne.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.