Erks Jan Dekker

Bas Erks Jan Dekker

Erks Jan Dekker

Erks Jan Dekker (Hattem, 1975) volgde na het behalen van zijn gymnasiumdiploma het Algemeen Propedeutisch Jaar aan de Vrije Hogeschool te Driebergen, waar hij onder meer de mogelijkheden van zijn stem ontdekte. Hierna begon hij een juridische studie aan de Universiteit Utrecht en ontving hij zijn eerste zanglessen van Evert-Jan Nagtegaal. In deze periode maakte Erks Jan deel uit van het Utrechts Studenten Koor en Orkest, hetgeen hem inspireerde tot het volgen van een conservatoriumopleiding.

Hij studeerde bij Henny Diemer en Harry Peeters aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten waar hij in 2004 zijn “Bachelor of Music”-diploma behaalde. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Jard van Nes en Udo Reinemann. Erks Jan maakte deel uit van de operaklas onder leiding van Monique Wagemakers (regie) en Jan Slothouwer (coaching). Tijdens zijn studietijd zong hij de rollen van Zuniga (Carmen) en Colas (Bastien en Bastienne) onder dirigent Kenneth Montgomery. Daarnaast vertolkte hij de rollen van Amantio di Nicolao (Gianni Schicchi) en Plutone (Orfeo). Voorjaar 2008 zong Erks Jan de rol van Astolfo in Villa Vivaldi, een co-productie van Muziektheater Transparant en De Vlaamse Opera. Augustus 2008 speelde hij de rol van Theo in Auber’s “Alias Duivelsoog”, een produktie van Stichting Intermezzo/Opera Nijetrijne.

Erks Jan heeft een grote liefde voor het zingen in ensembles. Zo maakte hij in de zomer van 2001 deel uit van het World Youth Choir, waarmee hij een tournee maakte door Venezuela en Florida. Vanaf september 2006 is hij als 2e bas verbonden aan het Groot Omroepkoor. Daarnaast is hij als freelance-zanger actief bij het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Collegium Vocale Gent en het Chor des Bayerischen Rundfunks.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.