Elske te Lindert

Sopraan Elske te Lindert

Elske te Lindert

De veelzijdige musicus Elske te Lindert (1980, sopraan) begon haar muzikale carrière als organist. Ze studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch. Als organist verdiept ze zich vooral in de muziek van Bach. Vooral met het oog op deze muziek laat ze zich nog steeds af en toe coachen door Cor Ardesch. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland. Onlangs maakte ze verschillende opnames voor de Nederlandse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com. In de loop van 2016 komen deze opnames online te staan.

De studie en het werk in de orgelwereld geeft haar veel extra bagage, maar zorgde er ook voor dat ze iets miste in haar werk. Elske houdt erg van het contact met haar publiek en dat is iets wat lastig te maken is als je als organist onzichtbaar bent tijdens de concerten. Gaandeweg werd de voorkeur voor het zingen steeds groter. Al van jongs af aan zong ze op allerlei plekken solo en in koren. Ze besloot om naast haar werk als organist ook een zangstudie te ondernemen. Ze studeerde zang bij Maarten Koningsberger. En al snel werd haar werkveld als zangeres breder.

Als zangeres heeft ze intussen een uitvoerige concertpraktijk, waar lied, oratorium en opera deel van uitmaken. Ze volgde masterclasses bij onder andere Margreet Honig en Paul Triepels en heeft momenteel af en toe les van Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oosten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. (www.ilcantodirame.eu) Ook werkt ze regelmatig voor de Nederlandse Reisopera en Consensus Vocalis.

Intussen is Elske er achter dat ze graag veelzijdig musicus blijft. Dat betekent dat ze nog altijd werkzaam is als sopraan én organist. Ook is ze al sinds haar 19e dirigent. Dit is een aspect van haar werk dat ze altijd is blijven doen. Elske houdt ervan om, naast zelf uitvoerend bezig te zijn, ook bij anderen de talenten naar boven te halen. Bovendien is organisatie een sterke kant van haar.

In het theater is Elske ook actief. Ze voerde met haar jeugdkoor een aantal (zelfgeschreven) musicals uit, speelde mee in een professionele muziektheaterproductie van Theater De Plaats in Arnhem en volgde acteerlessen aan de ActeerAcademie Amsterdam. Samen met theatermaker Theo Menting schrijft en speelt ze met enige regelmaat theaterstukken.

Elske is als cantor-organist verbonden aan de Catharinakerk te Doetinchem en als cantor aan de PKN Dinxperlo. Verder is ze dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en van Vrouwenkoor Musica en is ze al veertien jaar muzikaal eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven, waar zij sinds vijf jaar ook de algehele leiding heeft.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.