Else Linde Buitenhuis

Sopraan Else Linde Buitenhuis

Else Linde Buitenhuis

Else Linde is een Nederlandse lyrische sopraan met een natuurlijk en helder timbre. Haar repertoire omvat verschillende stijlen waaronder opera, oratorium en kamermuziek en lied. Zij zingt ook hedendaagse composities en cross-over repertoire.

Haar operadebuut maakte zij als Pamina in een kinderproductie van die Zauberflöte van Mozart bij Opera La Monnaie te Brussel.
Inmiddels heeft zij verschillende rollen op haar repertoire waaronder o.a. Papagena en Pamina in Die Zauberflöte van Mozart, Zuster Genovieffa in Suor Angelica van Puccini, Serpina in La Serva padrona van Pergolesi en Fiordiligi in Cosi fan tutte van Mozart (concertant).

Als solist is Else Linde regelmatig te horen op concert podia en in oratorium concerten. Haar oratorium repertoire omvat werken als De Johannes Passion en Weihnachtsoratorium van Bach, De Messiah van Handel, het Stabat Mater van Pergolesi, het Requiem en Krönungsmesse van Mozart, Die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Faure, de Carmina Burana van Orff en de Messe Solenelle van Rossini.

Else Linde begon haar zangstudie aan het Prins Claus conservatorium te Groningen, haar geboortestad. Zij vervolgde deze in de Operaklas van het Koninklijk conservatorium den Haag bij Gerda van Zelm en aan het Utrechts conservatorium bij Henny Yana Diemer en behaalde haar Master of Music.
Zij was laureaat van de Operastudio Vlaanderen te Gent en finalist tijdens het Opera im Berg Festival te Salzburg in 2011.
Else-Linde volgde masterclasses van onder andere Michael Chance, Graham Johnson, Miranda van Kralingen, John Brocheler en Alexander Oliver.

Tijdens tournees was zij te horen in Italie (Parco della Musica), in Engeland en Schotland (Edinburgh en Sint Martin in the Fields), in Frankrijk (Mosset), Belgie, Albanie, Polen, Duitsland.

Zij werkte met bekende dirigenten als Kenneth Montgomery, Hans Leenders en Pietro Rizzo.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.