Elke Janssens

Sopraan Elke Janssens

Elke Janssens

Elke Janssens studeerde zang aan het Lemmens instituut bij Dina Grossberger en vervolgens aan het Conservatorium te Leuven bij Beatrijs De Vos, waar ze in 1994 haar einddiploma behaalde. Een jaar later behaalde ze tevens een licentie in de Rechten aan de KU Leuven.
Ze vervolmaakte zich bij Kathelijne Van Laethem, waar ze zich vooral toelegde op de Lichtenberger Methode, Greta De Reyghere en sinds enkele jaren ook bij Jard Van Nes.
Elke nam deel aan masterclasses bij o.m. Barthold Kuijken, Eric Van Nevel en Dirk Snellings.
In 2019 maakte ze de volledige overstap van de juridische wereld naar die van de muziek.
Elke werkte al samen met verscheidene ensembles in binnen- en buitenland, zoals het Choeur de Chambre de Namur, het Vlaams Radio Koor, Les Talens Lyriques, Collegium Vocale Gent, Vox Luminis, Studium Chorale, Collegium Ad Mosam, Laudantes Consort, en vele andere.
Ze is een veelgevraagd soliste voor oratoria, lied recitals en muziektheater producties.
Zij zong reeds een uitgebreid repertoire als concertzangeres en concerteerde samen met talrijke orkesten en dirigenten in België, Nederland en Duitsland.
Het is voornamelijk in de Barokmuziek dat Elke uitblinkt, maar ze zingt ook met veel plezier en klasse het Klassieke repertoire, Romantische werken en hedendaagse composities.
Eind 2014 debuteert ze als Rosalinda in de opera Casparo van Luc Steels.
Als soliste maakte ze verscheiden CD opnames , o.m. in de reeks “a history of the Requiem” met het Laudantes Consort evenals de laatste CD van Studium Chorale met muziek van de Barok componist, Marcus Telller.
Verder werkte ze mee aan de opnames van CD’s met muziek van Rudi Tas en Vic Nees samen met het ensemble Musa Horti en aan een heel aantal CD’s met het Choeur de Chambre de Namur, zowel in ensemble als solistisch.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.