Eline Harbers

Alt Eline Harbers

Eline Harbers

Eline Harbers is een veelgevraagd alt-solist bij koren in binnen- en buitenland. Zo zong zij in Rotterdam (Altrhapsody), Flensburg (Matthäus Passion), Turnhout (Messiah) en Berlijn (Elias).

Op haar repertoire staan alle grote oratoriumwerken en zij werkte samen met dirigenten als Jaap van Zweden, Diego Masson en Stefan Soltesz. In november 2010 vertolkte zij met succes de Rückert liederen van Mahler bij de KamerFilharmonie Der Aa o.l.v. Joost Smeets.
Na haar conservatoriumopleiding verwierf zij de eervolle beurs van het Opernhaus Zürich en studeerde zij twee jaar aan de Internationale Opera Studio aldaar. De rol van Grimgerde (Die Walküre) o.l.v. Ralf Weikert was haar operadebuut.

Zij werkte mee aan de serie programma’s die TV Gelderland maakte over de operatie Market Garden, waarbij zij in ieder programma op ontroerende wijze liedjes uit de oorlogstijd zong.

In 2008 vertolkte zij de indrukwekkende alt-solo bij de Nederlandse première van het Requiem van Ståle Kleiberg.
Ook met musical is zij niet onbekend, zo zong zij met veel succes de rol van Kate in ‘Kiss me Kate’ van Cole Porter.
In de afgelopen jaren heeft Eline menige hoofdrol gezongen bij opera- en operetteverenigingen, zoals de rol van Orfeo, die van Périchole en Carmen, waarover de krant schreef: ‘Harbers was een Carmen vol passie, schitterend en flamboyant’.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.