Elías Benito Arranz

Bas Elías Benito Arranz

Elías Benito Arranz

Elias Benito Arranz studeerde aan het prestigieuze Royal Academy of Music en sloot daarna zijn studie af aan La Monnaie – CRME Opera Studio in Brussel bij Mr. José Dam. Hij vertolkte vele rollen in bekende en minder bekende opera’s .
Daarnaast is Elias een veel gevraagd Bachsolist. Hij zong vrijwel alle Bach oratoria onder dirigenten als Trevor Pinnick en Juan José Mena en met verschillende bekende orkesten zoals b.v. de Johannes Passion met Valles Symphony orchestra, Andorra’s National Chamber Orchestra en Orfeó Català in de Plau de la Música Catalana in Barcelona. Hij zong als solist in concertzalen en festivals in Engeland, belgië, Portugal, USA, Spanje, Frankrijk en Mexico met repertoire van de vroege barok tot wereldpremières nog levende componisten. De 9de Symfonie van Beethoven zong hij in Auditotio Kursaal (San Sébastian) Op zijn repertoirelijst staan ook de Schöpfung van J Haydn, Rossini’s Petite Messe Solennelle, Oratorio de Noël van Saint Seansen van Händel het Dettingen Te Deum en de Messiah.
Elias maakte zijn debuut in het Théatre des Camps Elysées in Parijs met het vertolken van de rol van Lesbo uit Händels opera Agrippina met Ann Hallenberg, Vivica Genaux, Carlos Mena o.l.v. Eduardo López Banzo. Onlangs maakte hij ook zijn debuut in Duitsland als Escamillo in het Prinzregententheater in München. Met een liedrepertoire toerde hij door Mexico met sopraan Ana Schwedhelm en pianist Rubén Fernandez-Aguirre en zong hij liederen van Beethoven met het Trio Arbós op het Festival de Música Sur.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.