Ekatarina Kuridze

Sopraan Ekatarina Kuridze

Ekatarina Kuridze

Sopraan Ekatarina Kuridze had in haar vaderland Georgië reeds een diploma behaald in de vakken piano en koordirectie toen ze zich in 1998 inschreef aan het conservatorium (Musikhochschule) in Münster (Duitsland). De keuze tussen het vertrouwde pianospel en de nieuwe uitdaging – klassieke zang, viel haar lange tijd zwaar. Sedert 2000 zette ze haar zangstudie voort bij Cheryl Studer en Horst Gross. Ook ging ze verder met haar pianostudie – bij Fred Oldenburg aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. In 2004 kreeg ze een beurs voor verdere zangstudie aan het Mozarteum in Salzburg (Oostenrijk). Ekatarina heeft haar pianostudie in 2006, en haar zangstudie in 2008, succesvol afgesloten met het diploma uitvoerend musicus.

Ekatarina Kuridze geeft concerten in binnen- en buitenland. In 2007 zong ze onder leiding van Kees Stolwijk in Enschede Carl Orff`s Carmina Burana. Dat werd in 2008 meerdere malen herhaald op uitnodiging van Toonkunstkoor Enschede. Daarna volgden solo-optredens in uitvoeringen van de Matthäus- en Johannes-Passionen van J. S. Bach met het Nederlandse orkest „Il Concerto Barocco“ en tevens een optreden met diverse aria’s op het Grachtenfestival Amsterdam 2008. In 2009 trad Ekatarina op bij een muziekfestival in Bordeaux (Frankrijk). In Wiesbaden (Duitsland) verzorgde ze, samen met het kamerorkest van het Hessische staatstheater een Russische liederenavond.

Het jaar 2009 bracht verder nog de rol als Barbarina in Figaros Hochzeit van W.A. Mozart in het Hessische staatstheater in Wiesbaden (seizoen 2009/2010). In 2010 en 2011 was er opnieuw een intensieve samenwerking met het Toonkunstkoor Enschede: men herinnerde zich weer de Carmina Burana, het Requiem van W.A. Mozart volgde. In de Kersttijd 2011 zong Ekatarina Händels Der Messias onder leiding van Christoph Hilmar. In 2013 kreeg ze de rol van Michaela in Carmen van Bizet aan het staatstheater van Batumi (Georgië).

Ook in 2014 ging het om de grote opera’s: vanaf 23 augustus van dat jaar werden verscheidene

voorstellingen van Die Zauberflöte van W.A. Mozart in de Theaterwerkstatt Nordhorn (Duitsland) gegeven met Ekatarina Kuridze als koningin van de nacht. Verdere hoogtepunten waren de solo optredens op 8 november 2014 in de Mis in F-groot en Mirjam`s Siegesgesang van Schubert met Toonkunstkoor Enschede.

Het jaar 2015 bracht de samenwerking met dirigent Elmar Sebastian Koch en het Royal Concert Orchester Köln. In de historische ambiance van de evangelische kerk in Gildehaus (Duitsland) klonk tijdens de derde advent het Magnificat van J. S. Bach en de Mis in c-klein van W.A. Mozart. Na het gevierde optreden als eerste solo-sopraan op deze avond werd Ekatarina Kuridze gevraagd om de samenwerking met Elmar Sebastian Koch en de Nordwestdeutschen Philharmonie Herford voort te zetten met het Requiem van G. Fauré in april 2016. Komende optredens die op het programma staan, zijn het Osteroratorium van C. H. Graun met Hans Kielblock als dirigent in Wiesbaden, de cantaten van G. P. Telemann in samenwerking met dirigent Jens Lindemann in Frankfurt (Duitsland) en Die Jahreszeiten van J. Haydn met J. Camphens in Enschede. 2017 staat in het teken van Händel’s Theodora (als Theodora). Verdere optredens zijn in bespreking.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.