Einar Thor Gudmundsson

Bas Einar Thor Gudmundsson

Einar Thor Gudmundsson

De in IJsland geboren bariton Einar Thor Gudmundsson woont tegenwoordig in Nederland. Na het afronden van zijn bachelor studie is hij nu masterstudent aan de Dutch National Opera Academy. Tijdens zijn bachelor kreeg les van Rita Dams en Frans Fiselier en nu, in zijn masterstudie, vervolgt hij de lessen bij Frans. Tijdens zijn studie nam Einar deel aan vele projecten zoals b.v. een masterclass aan de International Vocal Competition in ’s Hertogenbosch met Thomas Oliemans, Vesselina Kazarova en Roberta Alexander als masters.
Nadat hij in 2000 was begonnen als klassiek pianist ontdekte hij zijn passie voor de klassieke zang. Hij trad op in 4 verschillende IJslandse opera’s van 2012 tot 2016 en in één daarvan, Saemunder The Wise, vertolkte hij de hoofdrol. Einar zong verschillende oratorium concerten en in een opera festival (2015) en een Baroque Festival (2016)
In IJsand zong hij gedurende 5 jaar in verschillende koren en een octet. Einar werkt toe naar een professionele carrière in de OperaOf gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.