Edward Ross

Tenor Edward Ross

Edward Ross

Tenor Edward Ross werd geboren in Wimbledon en begon zijn muzikale opleiding aan de London Oratory School. Hij zong daar bij het koor o.l.v. Mike McCarthy met internationale aandacht als gevolg.
Zo ook de soundtrack van The Lord of the Rings waar hij zingt ‘In Dreams’ van Howard Shore èn zijn solistisch optreden in twee uitvoeringen van Bernstein’s Chichester Psalmen, in Wenen en Slovenië, onder Leonard Slatkin. Later studeerde Edward bij Simon de Souza aan de Junior-afdeling van de Royal Academy of Music en werd tenor in het koor van de St. George’s Cathedral in Southwark. Hij vervolgde zijn studie aan het Royal College of Music en keerde daarna terug naar de Royal Academy om te studeren bij Neil Mackie.
Bij een uitvoering van On Wenlock Edge door Vaughan Williams and A Young Man’s Exhortation door Gerald Finzi, zong Edward als lid van de Academy Song Circle, een kleine groep van de meest getalenteerde artiesten van de Royal Academy, en regelmatig in de Kohn Foundation Bach Cantata-serie.
Als solist werd Edward Ross ondersteund door “Josephine Baker Trust” in het Verenigd Koninkrijk. Hij treedt nu regelmatig op met het Monteverdi Choir, het Marian Consort en het Orchestra of the Age of Enlightenment. In 2018 toerde hij door heel Europa en Amerika. Hij viel op door zijn uitvoeringen van Bach’s muziek en was vaak te horen als de evangelist in b.v de Johannes Passion o.a. in de Lincoln Cathedral, Kathedraal van Winchester en met de Overbacher Kammerchor in Duitsland. Recentelijk zong hij Bach’s kleine mis in B met de Academie voor Oude Muziek en Cambridge Chorale en sloot zich aan bij het koor van Monteverdi tijdens hun tournee met Berlioz’s Benvenuto Cellini in de BBC Proms.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.