Edward Leach

Tenor Edward Leach

Edward Leach

Nadat hij was afgestudeerd met een eersteklas graad in muziekwetenschap, begon Edward aan een carrière als muziekleraar. In 2014 begon hij zijn zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pierre Mak; sinds 2017 studeert hij privé bij Stephanie Doll in Düsseldorf.
In 2022/23 maakt Edward zijn debuut als Flute (A Midsummer Night’s Dream, Britten) bij Theater Aachen, en Liverotto (Lucrezia Borgia, Donizetti) in het Aalto-Theater, Essen. In 2021 verscheen Edward als solist in Theater Bielefeld en Schloss Schwetzingen; in 2019 maakte hij zijn debuut bij De Nationale Opera, als solist in Stockhausens Aus Licht.

Als concertsolist trad hij op met dirigenten als Johannes Leertouwer, Sir Roger Norrington, Andreas Küppers en Patrick van der Linden. Zijn repertoire omvat de belangrijkste werken van Monteverdi, Bach, Händel, Mozart en Rossini. In November 2018 trad hij op bij Snape Maltings als solist in Brittens War Requiem.
Hij geniet van de mogelijkheid om meer nieuwer werken uit te voeren; recente uitvoeringen zijn onder meer Stimmung van Stockhausen in het Muziekgebouw Amsterdam en Little Match Girl Passion van David Lang in het Concertgebouw. In recital heeft Edward alle grote liederencycli van Schumann gezongen, maar ook van Beethoven (An die ferne Geliebte) en Britten (On this IslandWinter Words).Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.