Edmund Saddington

Bariton Edmund Saddington

Edmund Saddington

De Britse bariton Edmund Saddington begon zijn muzikale carrière in het jongenskoor van de kathedraal van Southwell Minster, Nottinghamshire en het koor van de kathedraal in Portsmouth voordat hij ging studeren aan de London’s Trinity College of Music.
Hij zong als solist met ensembles als de Hanover Band, London Mozart Players, Southbank Sinfonia, Ludus Baroque, Bristol Ensemble,Armonico Consort Baroque Orchestra, Orkiestra Historyczna (Poland) en met talrijke koren door heel het Verenigd Koninkrijk. Het repertoire bevatte o.a. de Messiah van Händel en zijn Israël in Egypt, van Bach het Weihnachtsoratorium en het Paas Oratorium als ook de Matthäus- en Johannes Passion. Van Mendelssohn zong hij het Paulus oratorium en van Haydn de Nelsonmisen en de Missa in tempore belli. Van Monteverdi de Vespers1610, van Vaughan Williams Five Mystical Songs en Dona nobis pacem, Stanford Songs of the Sea, en de Requiems van Mozart, Duruflé en Fauré.

Edmund trad op over de hele wereld en maakte opnames met veel van Engelands beste vocale ensembles. Zo zong hij b.v. regelmatig met het Marian Consort dat genomineerd werd voor de Gramophone Classical Music Award en daarnasst b.v.ook met The Monteverdi Choir, ORA Singers, Gabrieli Consort, BBC Singers, Eric Whitacre Singers, Dunedin Consort, Academy of Ancient Music en Collegium Vocale Gent, o.l.v. dirigenten Sir John Eliot Gardiner, Philippe Herreweghe, Richard Egarr, John Butt, Bernard Labadie en Paul McCreesh.

Edmund wordt op dit moment gecoacht door Gary Coward.Exultate Deo

Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.