Donij van Doorn

Sopraan Donij van Doorn

Donij van Doorn

De Nederlandse sopraan Donij van Doorn studeerde aan het Conservatorium van Maastricht bij Mya Besselink, waar ze in 2009 met onderscheiding afstudeerde. Aansluitend maakte ze gedurende twee jaar deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland. Ze volgde privélessen bij Roberta Alexander en Mariëtte WItteveen.

Rollen die zij vertolkte zijn: Despina in Così fan Tutte, Lucia in The Rape of Lucretia, Susanna in Il Segreto di Susanna, Valencienne in Die Lustige Witwe, Lisa in Das Land des Lächelns, Frau Anna Reich in Die Lustige Weiber von Windsor, Miss Pinkerton in the Old Mais and the Thief, Second Woman in Dido ile Aneas, Ninfa in La Tragedia d’Orfeo van Monteverdi en Ottilie in Im Weissen Rössl.

Op het gebied van concertzang zong Donij o.a. de sopraansolo’s in Bach’s Matthäus Passion, Johannes Passion en Weihnachtsoratorium, Mozarts Requiem en Krönungsmesse, Händel’s Messiah, Haydn’s Die Jahreszeiten en Gounod’s Messe Solennelle de Sainte Cécile.

Daarnaast heeft Donij een uitgebreid liedrepertoire en bracht ze recitals met liederen van onder meer Brahms, Schubert, Mendelssohn, Quilter, Messiaen, Walton en Schönberg.

In 2011 was zij laureaat bij de Nederlandse Vocalisten Presentatie. In datzelfde jaar werd haar de Labberté-Hoedemakersprijs voor onderscheidend spel toegekend tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen.

Onlangs was Donij bij Holland Opera te horen als Louise in de , door de Volkskrant met vier sterren bekroonde, nieuwe opera 4 Musketiers van componist Oene van Geel. Hier zal zij in het najaar van 2014 wederom een hoofdrol vertolken in de nieuw te schrijven opera De Suikertantes van Chiel Meijering.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.