Dominic Kraemer

Bariton Dominic Kraemer

Dominic Kraemer

DOMINIC KRAEMER werkt als bariton in opera en oratoria in binnen- en buitenland. Hij studeerde aan de Royal Academy of Music in Londen en aan St John’s College in Cambridge, waar hij als choral scholar deel uitmaakte van St John’s wereldberoemde koor. Hij verhuisde naar Nederland in 2014 voor de Dutch National Opera Academy.

Afgelopen seizoen maakte Dominic zijn debuut bij De Nationale Opera als Prince Saud al-Faisal in Mohammed Fairouz’ nieuwe opera The New Prince. De Britse bariton nam in Engeland deel aan de Young Artist Programmes van Garsington Opera en Opera Holland Park, en doorliep in Nederland verschillende trajecten van DNO talent. Daarnaast werkte hij voor de Bayerischer Staatsoper en Festival d’Aix-en-Provence. Volgend seizoen ontwikkelt hij voor de Münchener Biennale een nieuwe rol in een opera van Ondřej Adámek.

Dominics recente concerthoogtepunten zijn onder meer een recital op het Harrogate International Festival, Serenade to Music in The Barbican; Chief Bandit in Don Quichotte in de Queen Elizabeth Hall; een optreden als baritonsolist op het London Handel Festival, solo’s in Bach Cantata evensongs op het St John’s College, Cambridge met het Orchestra of the Age of Enlightenment en een Bachprogramma met Collegium Musicum Bergen, Noorwegen.

 

 

 Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.