Dolf Drabbels

Tenor Dolf Drabbels

Dolf Drabbels

De tenor Dolf Drabbels is begonnen met zingen op school en bij het plaatselijke jongenskoor, eerst als sopraan, alt en uiteindelijk als tenor. In 1995 kreeg hij zijn eerste zanglessen van de sopraan Dorris van de Meerendonk. Vanaf 2002 studeerde hij aan het Artez conservatorium Arnhem de opleiding solozang klassieke muziek bij Harry van Berne. In juni 2006 behaalde hij zijn bachelordiploma. Na deze opleiding studeerde hij aan de Messiaen Academie voor de masteropleiding ensemblezang. Hij volgde masterclasses bij o.a. Roberta Alexander, Beryl Foster en David Wilson-Johnson.
Tegenwoordig wordt Dolf Drabbels gecoached door Hanneke de Wit.

In het verleden zong Dolf Drabbels solo’s in diverse missen en concerten. Zo vertolkte hij de tenorpartijen uit het Requiem van Mozart, Johannes- en Matthäuspassion van J.S. Bach, de Negende Symphonie van Beethoven en de Mariavespers van Monteverdi. Naast deze werken zong hij vele solo’s in cantates van J.S. Bach en diverse andere werken van, onder anderen, Haydn en Schubert. Als solist werkte Dolf Drabbels samen met dirigenten als Klaas Stok, Etienne Siebens en Jan Willem de Vriend. In 2005 maakte Dolf Drabbels zijn operadebuut met een hoofdrol in de opera Il mondo della luna van Joseph Haydn in het theater van Münster (D). In 2007 was hij ook te horen in een productie van de schatkameropera (regie Rata Kloppenburg).

Dolf Drabbels zingt als ensemblezanger bij diverse professionele ensembles zoals Cappella Amsterdam (olv Daniel Reuss), het Nederlands Kamerkoor (olv Risto Joost), Capella Isalana (olv Klaas Stok), Consensus Vocalis (olv Klaas Stok), Ensemble Lyrique (olv Simon Schouten), Ribattuta Ensemble (olv Dick Duijst), Collegium Ad Mosam (olv Huub Ehlen) en Laurens Collegium Rotterdam (olv Wiecher Mandemaker).Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.