Daniëlla Buijck

Alt Daniëlla Buijck

Daniëlla Buijck

Alt-mezzo Daniëlla Buijck startte na afronding van haar studie rechten in 2004 de opleiding Solozang Klassiek aan het Fontys Conservatorium. In 2009 studeerde zij af bij hoofdvakdocenten Hanneke Kaasschieter en Xenia Meijer. Tijdens haar opleiding ontving ze interpretatielessen van Frans Fiselier, dramalessen van Marc Krone en masterclasses van Charlotte Margiono, Jard van Nes en Alexander Oliver. Momenteel wordt zij gecoacht door Xenia Meijer en Jard van Nes.

Op oratorium- en liedgebied zong zij de alt solo’s in o.a. het Magnificat en het Gloria van Vivaldi, de Johannes Passie, de Mattheus passie en het Weihnachtsoratorium van Bach, The Messiah en het Dixit Dominus van Händel, het Oratorio de Noël van Saint-Saëns, de Petite Messe Solennelle van Rossini, de Alt-rhapsody van Brahms, het Requiem en de Krönungsmesse van Mozart, in het Stabat Mater van Bononcini, Pergolesi en Jenkins en in Les nuits d’ete van Berlioz. Zij zong onder leiding van dirigenten als Louis Buskens, Martin van der Brugge, Maria van Nieukerken en Paul Valk.

In het operagenre zong Daniëlla o.a. de rol van Madame Flora in The Medium van Menotti, onder regie van Jeroen Lopes Cardozo, Annina in La Traviata van Verdi en Madame de Croissy in Dialogues des Carmélites van Poulenc, onder regie van Marc Krone. In 2008 was ze te zien in de absurdistische opera Stormval van Productiehuis Brabant op verschillende festivals. In 2010 zong zij bij de Internationale opera producties tijdens een theatertour in Oekraïne, Nederland en België de rol van Mirabella in Der Zigeunerbaron van Strauss, onder leiding van Pieter Cox. Dit seizoen zal zij de rol van Olga op zich nemen in Die Lustige Witwe van Lehar, wederom bij de Internationale opera producties.

Tenslotte zingt Daniëlla met grote regelmaat als remplaçant bij het Groot Omroepkoor en in het koor van de Nationale Reisopera en vormt zij een vast duo met sopraan Kathelijn van Dongen.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.