Charlotte Houberg

Sopraan Charlotte Houberg

Charlotte Houberg

Sopraan Charlotte Houberg heeft haar conservatoriumstudie in Den Haag CUM LAUDE afgesloten. In 2016 maakte ze haar debut bij de Nationale Opera & Ballet als 1e Heks bij de première van The Theater of the World – Louis Andriessen, o.l.v. Reinbert de Leeuw met het ASKO|Schönberg ensemble, die in Los Angeles (Walt Disney Concert Hall) en Carré Amsterdam werd opgevoerd.

Ze zong de rollen van L’Amour (Cadmus et Hermione – Lully), Zerlina (Don Giovanni – Mozart), Bess (Porgy & Bess – Gershwin) met het Philips Symfonie Orkest o.l.v. Jules van Hessen en Frasquita (Carmen – Bizet). Ze heeft met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Lahav Shani een soloprogramma gezongen. Bij Holland Opera heeft ze Elize gezongen in Tschaikovsky’s Zwanenmeer (arr.). Hiermee heeft ze in ’19, ‘20 en ’22 vele voorstellingen gegeven. Daar heeft ze ook in de kinderproductie Eendje Buitenbeentje gezongen die op tournee ging naar Denemarken.

In 2022 zal ze in de rol van Donna Anna uit Mozart’s Don Giovanni debuteren.

Charlotte heeft een tournee door Nederland gemaakt met Sinfonia Rotterdam: een finaleprijs die ze won tijdens het SJMN Concours. Ze zong solo met het Gelders orkest, Zuid-Holland Symfonie Orkest, CREA orkest, Maestro Jules Orkest en Philips Symfonie Orkest. In Amman, Jordanië, heeft ze o.l.v. Vincent de Kort Miroir de Peine van H. Andriessen laten horen met het Amman Orchestra.

Ze is veelgevraagd voor kamerconcerten en liedrecitals. Zo stond ze o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, Vondelpark Openluchttheater, Stedelijk Museum Amsterdam, Hermitage Amsterdam en de Stadsschouwburg Utrecht. Naast opera en lied is ze ook een veelgevraagde soliste voor oratoria. Zo zong ze met dirigent Boudewijn Jansen en Concertgebouw Kamerorkest het Weihnachtsoratorium. In april 2022 zal ze de Messiah van Händel ten gehore brengen met de Händelvereniging o.l.v. Paul Valk.

 

Charlotte was te gast bij het tv-programma ‘De Tiende van Tijl” en “Proefkonijnen”. Ook was ze op de tv te zien tijdens het Grachtenfestival 2013 voor NTR Podium Live. Ze is regelmatig te gast op NPO Radio4.

 

Op social media is ze fanatiek bezig om klassieke muziek en opera bij een jonger publiek onder de aandacht te brengen.Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.