Cécile van de Sant

Alt Cécile van de Sant

Cécile van de Sant

Alt-mezzo Cécile van de Sant behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus Cum Laude aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar ze studeerde bij Cora Canne Meijer, waarna ze haar studie vervolgde in New York bij Marlena Kleinmann Malas.

Cécile zong de meest uiteenlopende operarollen waaronder La Messagiera en Proserpina in Monteverdi’s L’Orfeo bij de Bayerische Staatsoper in München en Speranza in Teatro Liceu, Barcelona; Orfeo in Gluck’s Orfeo ed Euridice bij Scottish Opera; Iphigénie en Tauride bij het Royal Opera House, Covent Garden, Derde Dame in Die Zauberflöte voor L’Opéra National de Paris; Rossweisse in Die Walküre bij De Nederlandse Opera, Erda in Das Rheingold, Mother en Mrs. Lincoln in The Civil Wars van Philip Glass in het Holland Festival en de titelrol in Vivaldi’s Juditha Triumphans in San Francisco. Sesto in Mozart’s La Clemenza di Tito in Palma de Mallorca, The Sorceress in Dido and Aeneas bij Opéra de Lausanne; Glanert’s Caligula, Verdi’s Rigoletto, Britten’s Owen Wingrave, Berg’s Wozzeck, Stauss’ Elektra en Moessorgski’s Boris Godunov in de NTRZaterdagMatinee in het Concertgebouw te Amsterdam.

Daarnaast zong zij in vele Händelopera’s waaronder Solomon met Israel Philharmonic Orchestra in Israël; Belshazzar in San Francisco, Arianna in Creta, Rinaldo en Rodelinda in de Händel Festspiele in Göttingen; Giulio Cesare met Opera Ireland, Teseo in het Britten Theatre, Londen en Atalanta in het Caramoor Festival, New York.

Cécile heeft ook een uitgebreid concert- en oratoriumrepertoire zoals Bach’s Matthäus Passion met het Residentie Orkest olv Jaap van Zweden, Hohe Messe met Jordi Savall in Cuenca, The Dream of Gerontius met RTE in Dublin, Mahler’s Kindertotenlieder olv Naeme Järvi, Rückertlieder met Holland Symfonia, Berlioz’ L’Enfance du Christ olv Jun Märkl met Bergen Filharmoniske Orkester, Noorwegen. Le Marteau sans Maître van Pierre Boulez olv Ed Spanjaard.

Recente en aankomende engagementen zijn o.a. Brahms’ Alt-Rhapsodie met het Radio Filharmonisch Orkest in de Vrijdag van Vredenburg en het Zondagochtend Concert in het Concertgebouw, Selige Sehnsucht van Willem Jeths met het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Yannick Nézet-Séguin in de NTRZaterdagMatinee, Concertgebouw. De titelrol in Falco’s oratorio Santo Antonio in Krakau met Europa Galante en Fabio Biondi, Rihm’s Deus Passus met het Radio Filharmonisch Orkest olv Marcus Stenz in Vredenburg. Mahler’s Symfonie nr. 3 en Das Lied von der Erde met het Göttingen Symphonie Orchester, Martin’s “Der Cornet” olv Jac van Steen met het Residentie Orkest. In 2020 was zij verbonden aan Theater Basel om in Peter Grimes en Le vin herbé te zingen.

(opname Bach video: op 8.50 is Cécile te beluisteren)Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.