Brigitte van Hagen

Sopraan Brigitte van Hagen

Brigitte van Hagen

Sopraan Brigitte van Hagen is een veelzijdig en ambitieus zangeres. Ze haalde in 2013 haar masterdiploma aan het Conservatorium van Rotterdam.

Ze studeerde bij Roberta Alexander en Jard van Nes. Momenteel wordt Brigitte gecoacht door Hanneke de Wit.

Ze nam deel aan masterclasses van o.a. Barbara Bonney, Barbara Hannigan en Michael Chance.

Opera-ervaring deed Brigitte al vroeg op in De Kleine Prins van H. Boerema naar het gelijknamige boek van Antoine de Saint-Exupéry.
Tevens zong ze de rol van Susanna in Le Nozze di Figaro van W.A. Mozart o.l.v. T. Lehmann. Ze is één van de oprichters van Vliegwiel Producties, een collectief van jonge ambitieuze musici, ze maakten twee vernieuwende operaproducties en toerde daarmee langs de Nederlandse theaters.

Naast opera heeft zij een grote liefde voor oude muziek. Al eerder zong ze tijdens het Frans Hals Festival en het Festival Oude Muziek te Utrecht.

De NRC prees haar subtiele klankverschuivingen en vlinderlichte hoogte.
Brigitte werkt tevens samen met toonaangevende kunstenaars als Merlijn Twaalfhoven en Daan Roosegaarde met wie zij nieuwe projecten realiseert.
In december 2015 reisde Brigitte naar de Filipijnen alwaar ze een zestal concerten gaf met het Philippine Philharmonic Orchestra en pianist Jourdann Petalver.


Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.