Bibi van den Dijck

Sopraan Bibi van den Dijck

Bibi van den Dijck

Sopraan Bibi van den Dijck studeerde klassiek zang aan het conservatorium van Rotterdam en jazz zang aan het conservatorium van Maastricht. Haar flexibele stem stelt Bibi in staat om muziek uit verschillende stijlen uit te voeren; van barokmuziek tot en met moderne klassieke composities. Van opera tot en met jazz en pop repertoire en improvisatie.

Momenteel wordt zij gecoacht door Ira Siff en Gemma Visser. Aanvullend nam zij deel aan masterclasses en programma’s van onder meer Johanette Zomer, AIMS International Music Summerschool, The international Belcanto Academy en De Jekerstudio/Toneelacademie Maastricht. Zij heeft daarnaast een Bachelor behaald in Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en een master in Journalistiek en Mediastudies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bibi is regelmatig te horen als solist in oratorium, opera’s, liedrecitals, theatrale performances en cross-over samenwerkingen. Zij zong solo’s in verschillende oratoria, waaronder diverse werken van Bach en Mozart, het Requiem van Brahms, Fauré en de Nelson Mis van Haydn. Op het opera podium zong zij de rollen van Susanna en Barbarina in Le Nozze di Figaro, Pamina in Die Zauberflöte, La Ciesca in Gianni Schicchi en Marie in Die Verkaufte Braut. Zij produceerde en zong een theatrale uitvoering van Schubert’s Die Winterreise. Deze zomer zal Bibi te horen zijn in De Toverfluit van Frank Groothof, in samenwerking met het Nationaal Jeugdorkest.

Bibi is mede-oprichter van het B.O.O.M! Bold Opera On the Move; een operacollectief bestaande uit jonge, internationale operazangers. Met dit ensemble voert zij kortere, geenscendeerde versies van beroemde opera’s uit door heel het land. Samen met pianiste en componiste Anne-Maartje Lemereis vormt zij duo Ampersand; een duo dat zich met name richt op twintigste eeuwse en hedendaagse composities.

 Of gebruik onderstaand formulier.
De naam van de solist wordt automatisch meegestuurd.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments are closed.